Mark Flekken in Oranje-voorselectie voor Nations League-slot

Mark Flekken tijdens Nederland-Polen. © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken uit Bocholtz is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De 29-jarige sluitpost van SC Freiburg is één van de vier doelmannen in de voorlopige groep.
Oranje speelt in juni in eigen land de ontknoping van het UEFA Nations League-toernooi, met op 14 juni in Rotterdam de halve finale tegen Kroatië en op 18 juni een finale in Rotterdam, of een troostfinale in Enschede.

Viertal

Naast Flekken zijn ook doelmannen Justin Bijlow (Feyenoord), Jasper Cillessen (NEC) en Bart Verbruggen (Anderlecht) door Koeman op de lijst gezet. Normaliter blijven van dat viertal uiteindelijk in de definitieve selectie drie keepers over.

Trainingsstage

De definitieve selectie wordt over twee weken, op maandag 29 mei, bekendgemaakt. Mocht Flekken tot die selectie behoren, dan wacht hem vanaf 5 juni een driedaagse trainingsstage. Vervolgens verzamelt de spelersgroep zich op 10 juni in het spelershotel Woudschoten in Zeist.

Vaste waarde

Flekken is, met uitzondering van het afgelopen wereldkampioenschap in Qatar, al een tijdje een vaste waarde in de Oranje-selectie. Hij moet zich desalniettemin vooral schikken in een reserverol. Tot dusver speelde Flekken vier interlands. Met zijn club Freiburg strijdt hij ondertussen in de Bundesliga-subtop voor een ticket voor de Champions League.

13 miljoen

De kans is groot dat Flekken na de zomer Freiburg verruilt voor de Premier League. De keeper mag voor een gelimiteerde transfersom van naar verluidt zo'n 13 miljoen euro verkassen. Onder meer subtopper Brentford zou Flekken in het vizier hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!