Hamers wel, Ouaissa niet in actie voor Roda JC in Zwolle

Loek Hamers in zijn enige eerdere Keuken Kampioen Divisie-duel tot dusver, in 2020. © Orange Pictures
De derde doelman staat vrijdagavond bij Roda JC onder de lat wanneer de Kerkradenaren op bezoek gaan bij aanstaand promovendus PEC Zwolle.
Loek Hamers is namelijk de keeper die coach Edwin de Graaf opstelt. Hij lost op die positie Rody de Boer af, die op zijn beurt de afgelopen twee duels in de plaats van de geblesseerde eerste doelman Moritz Nicolas speelde.

Niet forceren

"We hebben Rody en Loek allebei beloofd dat ze twee van de laatste vier duels zouden spelen wanneer de play-offs voor ons niet meer haalbaar zouden zijn", legt De Graaf uit. "Daarbij zouden ze allebei één thuis- en één uitduel spelen." Hij heeft vertrouwen in de 23-jarige Roermondenaar Hamers. "Hij moet doen wat hij altijd doet, en bijvoorbeeld niet geforceerd willen voetballen. Loek moet gaan genieten en laten zien wat hij waard is."

Schoolexamens en schorsingen

De coach voert noodgedwongen nog meer wijzigingen door in zijn basisopstelling. Aanvaller Sami Ouaissa, één van de weinige lichtpuntjes bij de Kerkradenaren, ontbreekt omdat hij vrijdag schoolexamens heeft. Nils Röseler en Niek Vossebelt hebben die schoolexamens al een tijdje achter de rug, maar reizen eveneens niet af naar Zwolle. Zij zijn vanwege respectievelijk vijf en tien gele kaarten geschorst.

Titelrace

Zwolle, dat als nummer twee met Heracles in een strijd om de KKD-titel verwikkeld is maar al verzekerd is van promotie naar de Eredivisie, is vanzelfsprekend torenhoog favoriet voor de ontmoeting van vrijdagavond in het MAC3PARK-stadion. Omdat die bovenste positie op de ranglijst nog haalbaar is, zal Roda wellicht moeten vrezen voor de Zwolse dadendrang.

Beste helft

Tegelijkertijd leverde Roda in Kerkrade, in de toentertijd tweede wedstrijd onder leiding van De Graaf, een prima optreden af tegen de Zwollenaren. "In de eerste helft mochten we blij zijn dat het slechts 0-2 voor hun was, maar de tweede helft toonden we veel meer lef. Ik denk dat die helft, samen met de tweede helft tegen MVV, de beste onder mijn leiding is geweest", aldus De Graaf, die na dit seizoen bij Roda vertrekt en wordt afgelost door Bas Sibum.

Live

De wedstrijd PEC Zwolle - Roda JC Kerkrade begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.