MVV-trainer Verberne gaat niet rekenen tegen Telstar

Maurice Verberne, de trainer van MVV Maastricht © PubliciteitVisie
Onder het mom 'de aanval is de beste verdediging' benadert MVV de thuiswedstrijd tegen Telstar als iedere andere competitiewedstrijd.
Al kan er aan het einde van de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie wel een mooie beloning wachten: het definitief veiligstellen van de play-offs.

Derde kans

De afgelopen twee weken (tegen Jong AZ en De Graafschap) ging het mis, maar driemaal moet scheepsrecht worden voor MVV. Verberne voelt geen grote spanning in zijn groep. "Het valt wel mee, een beetje druk." MVV heeft vrijdagavond aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs. Dan is Telstar, de laatste overgebleven concurrent, op onoverbrugbare afstand gezet.

5-3

En de ploeg uit Velsen-Zuid is vrijdagavond de tegenstander in De Geusselt. Eerder dit seizoen verloor MVV in een doelpuntrijk duel met 5-3 van de Noord-Hollanders. "Toen maakten we individueel verkeerde keuzes en wisten we zelf de kansen niet te benutten", kijkt Verberne terug op die wedstrijd.
MVV heeft dus aan een gelijkspel genoeg, maar Verberne weigert te gaan rekenen. "De aanval is de beste verdediging. We gaan vanuit onze kracht spelen, maar geen open huis." En dat laatste is belangrijk, want Telstar kan MVV alleen inhalen als het de laatste twee wedstrijden wint en dertien doelpunten goedmaakt op de Sterrendragers.

Geschorst

Verberne kan tegen Telstar geen beroep doen op Clint Essers en Lars Schenk. Beide spelers ontvingen vorige week hun vijfde gele kaart en zijn daardoor geschorst. Die plekken worden waarschijnlijk opgevuld door Rico Zeegers en Tim Zeegers. Daarnaast ontbreken de geblesseerde Leroy Labylle en Marko Kleinen. Ruben van Bommel is wel van de partij. Er komen steeds meer transfergeruchten rondom de linksbuiten, maar volgens Verberne heeft dat geen invloed op de jonge speler. "Hij is niet beïnvloedbaar en heel stoïcijns."

Laatste minuten

MVV verloor vorige week, niet voor het eerst dit seizoen, door een tegendoelpunt in de slotminuten. Verberne heeft er de afgelopen week geen extra aandacht aan besteed: "Het is gebeurd, maar we moeten het niet groter maken dan het is."

Live

De wedstrijd tussen MVV en Telstar is vrijdagavond vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.