Assistent-trainer Roel Brouwers vertrekt bij Roda JC

Roel Brouwers op het veld in het Parkstad Limburg Stadion. © Orange Pictures
Roel Brouwers maakt aankomend seizoen geen deel meer uit van de technische staf van Roda JC Kerkrade.
De 41-jarige Heerlenaar, in het verleden ook speler van Roda JC, heeft onlangs aan de clubleiding laten weten niet door te willen in zijn functie.

Familie

"Deze beslissing heeft puur te maken met mijn eigen situatie en niet met de club, spelers of de sportieve prestaties", zegt Brouwers op de website van Roda JC. "Ik wil graag meer tijd vrijmaken voor mijn familie, want dat is er de laatste jaren bij ingeschoten. De afgelopen tijd werd het voor mij steeds moeilijker om hiermee om te gaan."

Verbonden

Samen met Edwin Linssen, Remond Strijbosch en Rein van Duijnhoven assisteerde Brouwers de afgelopen jaren de Roda-hoofdtrainers Jurgen Streppel en Edwin de Graaf. Daarbij lag zijn focus vooral op de verdedigende opdrachten en standaardsituaties. Roda laat weten dat de club én Brouwers 'de wens hebben om Roel aan de club verbonden te houden'.

Nieuwe assistent

Aankomend seizoen is Bas Sibum de nieuwe hoofdtrainer bij de Koempelclub. Hij komt over van FC Emmen en neemt ook een eigen assistent-trainer mee: de Fransman Matthias Maurer. Hij zal zich vooral met video-analyses gaan bezighouden.

Champions League

Brouwers stond als speler, verspreid over twee periodes, 57 keer voor Roda JC op het veld. Verder speelde de verdediger bij SC Paderborn en verwierf hij naam en faam bij Borussia Mönchengladbach. Voor de Fohlen speelde hij 210 officiële duels, onder meer in de Champions League.