Bas Sibum wordt nieuwe hoofdtrainer Roda JC Kerkrade

Bas Sibum. © Orange Pictures
Bas Sibum is aanstaand seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. Hij komt over van FC Emmen, waar hij sinds 2019 assistent-coach is.
Roda JC zal Sibum, die in het verleden ook speler bij de Kerkraadse club was, dinsdag officieel presenteren.

De Graaf

De 40-jarige Sibum is daarmee de opvolger van Edwin de Graaf, die aan het eind van dit seizoen bij de Koempelclub moet vertrekken. Het is onduidelijk voor hoeveel seizoenen hij bij Roda tekent. Sibum werkte als trainer tot dusver alleen bij FC Emmen. Voordat hij bij de club uit Drenthe assistent-trainer werd, was hij daar trainer van Jong FC Emmen en het onder-19-team.

Eigen assistent

Sibum wordt getypeerd als een ambitieuze, gretige en veeleisende beginnende hoofdtrainer. Hij treft bij Roda beleidsbepalers die eveneens relatief jong zijn: algemeen directeur Jordens Peters is 36 jaar oud, kersvers manager voetbalzaken Rob Servais 47. Waarschijnlijk neemt Sibum ook een eigen assistent-trainer mee naar het Parkstad Limburg Stadion.

20 duels voor Roda

De voormalig middenvelder was in het verleden speler bij FC Twente, NEC, Alemannia Aachen, Waasland Beveren en dus Roda JC. Hij speelde in 2007 en 2008 twintig duels voor de Kerkraadse club waarin hij één keer tot scoren kwam. In totaal heeft hij meer dan 300 duels in het betaald voetbal achter zijn naam staan.
Bas Sibum (midden) viert zijn enige treffer in dienst van Roda JC. © Orange Pictures