Nipte zege voor Lions, HandbaL Venlo wint Limburgse derby

Christoph Jauernik, de coach van Lions (archieffoto) © Orange Pictures
De handballers van Kembit-Lions hebben in de HandbalNL League een nipte zege geboekt bij Hurry-Up. De ploeg uit Sittard-Geleen won met het kleinste verschil: 32-33.
Herpertz/Bevo uit Panningen ging onderuit bij Volendam. In de Eredivisie voor vrouwen won HandbaL Venlo de Limburgse derby van Vlug & Lenig uit Geleen. In de strijd tegen degradatie ging BFC uit Beek onderuit bij DSVD.

Gelijk opgaand

Lions, dat zich al heeft geplaatst voor de finale, trof met Hurry-Up een tegenstander die nog vecht om de tweede finaleplek. Na een ruststand van 18-18 creëerde Lions in de tweede helft voor de tweede keer in de wedstrijd een gat, maar opnieuw kon de ploeg uit Sittard-Geleen dat niet volhouden. Hurry-Up kwam in de slotfase steeds dichterbij, waardoor de laatste minuten onnodig spannend werden. Uiteindelijk trok Lions de overwinning over de streep.

Kleine kans

Bevo wist dat het moest winnen om nog altijd een kleine kans te houden op de finale. Dat lukte de ploeg uit Panningen niet bij Volendam, dat ook nog strijdt om een plekje in de finale. Bevo liep in Volendam al redelijk snel achter de feiten aan. De Noord-Hollandse ploeg leidde halverwege met 15-10. Bevo kwam nog wel goed terug in de tweede helft, maar op gelijke hoogte kwam de ploeg van Richard Curfs niet meer. Uiteindelijk werd het 27-20 voor Volendam.

Stand

In de stand staat Lions bovenaan met 19 punten. Bevo staat vijfde en maakt geen kans meer op een plek in de finale. De achterstand op de tweede plek is zes punten, terwijl de ploeg uit Panningen nog maar twee duels op het programma heeft te staan.

Derby

Bij de vrouwen stond er een derby op het programma tussen HandbaL Venlo en Vlug & Lenig uit Geleen. Het werd een spannend duel in Venlo, waarin HandbaL Venlo een gat wist te creëren de laatste tien minuten voor rust: 18-13. Na rust wist V&L dat gat niet meer te dichten. Uiteindelijk stond er een groot verschil op het scorebord: 40-24. In de strijd tegen degradatie ging BFC uit Beek op bezoek bij DSVD in Wateringen. De ploeg van Harold Nusser ging met 33-26 onderuit.

Degradatie

HandbaL Venlo was voor de derby al zeker van een plek in de finale. Doordat HandbaL Venlo en Vlug & Lenig in dezelfde poule zitten, heeft V&L automatisch geen kans meer op een plek in de finale. BFC staat onderaan in de degradatiepoule en moet volgende week in de laatste ronde zelf winnen van VZV en hopen dat PSV verliest van DSVD om degradatie te voorkomen.