Einde seizoen voor basketballers BAL

Archief foto basketballers BAL Weert © Orange Pictures
Met een forse 90-52 nederlaag tegen Luik is voor de basketballers van BAL uit Weert het seizoen geëindigd.
Daarmee waren de Belgen in een tweeluik in de play-offs van de BNXT League veel te sterk. Afgelopen week verloor BAL in eigen huis ook al. Toen werd het 69-80 voor RSW Liege Basket.

Kansloos

Vrijdagavond in Luik moest de ploeg van coach Radenko Varagic met 12 punten verschil winnen maar dat was een onmogelijke opgave. Ondanks een aardige start was het verschil halverwege al 52-28 voor de thuisploeg.

Eindstand

Het was een slot van een seizoen waarin de talenten uit Weert niet opgewassen bleken tegen de gevestigde orde. In de nationale competitie eindigde het team als voorlaatste. In de Silver League van de competitie tussen clubs uit België en Nederland is een achtste plek het eindresultaat.

Ontwikkeling

Wel kregen, zoals dat hoort met de spelers van Basketbal Academie Limburg, opnieuw jonge talenten de kans zich verder te ontwikkelen. Meest in het oog springend was de uitverkiezing van geboren Weertenaar Oshean Brathwaite tot 'Rising Star of the Year'. De prijs voor het grootste Nederlandse basketbaltalent in de leeftijdscategorie tot 21 jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!