VVV-Venlo speelt gelijk tegen Helmond Sport: 1-1

Kees de Boer - VVV-Venlo © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft aan de uitwedstrijd tegen Helmond Sport één punt overgehouden door met 1-1 gelijk te spelen.
Halverwege de tweede helft kwamen de Venlonaren door een doelpunt van Sven Braken op voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte Jafar Arias gelijk, waarna VVV alle zeilen moest bijzetten om een punt in de wacht te slepen.

Oog in oog

VVV moest na een aantal slechte weken punten pakken in Helmond om uitzicht op de play-offs te houden. De Venlonaren kwamen in de eerste minuten niet over de middellijn. Een schot van Martijn Kaars uit een hoekschop werd door een verdediger van VVV tegengehouden. Na acht minuten kreeg VVV een eerste kansje, maar Sven Braken kon een voorzet van Soulyman Allouch niet aannemen en op doel schieten. Aan de overkant kwam Eros Maddy oog in oog met Ennio van der Gouw, maar de doelman greep goed in door de bal voor de voeten van Maddy weg te tikken. 

Aardige combinaties VVV

Halverwege de eerste helft kreeg VVV een grote kans om te scoren. Sven Braken verlengde een lange bal met zijn hoofd richting Kees de Boer. Die nam de bal op zijn slof, maar schoot naast. VVV liet aardige combinaties zien, maar strandde bij de zestien. Martijn Kaars probeerde het daarna van een afstand, maar de bal was een makkelijke prooi voor doelman Van der Gouw. Tien minuten voor rust kreeg Sven Braken een kans. Tevergeefs, want doelman Havekotte keerde het afstandsschot van de Venlose aanvaller. Enkele minuten later moest Havekotte opnieuw in actie komen. Rick Ketting kreeg de tot dan beste kans van de wedstrijd. Doelman Havekotte kon maar net voorkomen dat de kopbal van de Venlonaar over de lijn ging.

Tweede helft

Helmond Sport kreeg direct na de hervatting een vrije trap, maar het schot van Arno van Keilegom werd door de Venlose verdediging weggewerkt. Helmond had veel balbezit, maar Ennio van der Gouw was andermaal een betrouwbare sluitpost. Pas tien minuten na rust kreeg VVV de eerste kans van de tweede helft. De uithaal van Mitchell van Rooijen ging echter over het doel van Havekotte. Even later bereikte een scherpe voorzet van Simon Janssen Souleyman Allouch. Die hoefde van dichtbij alleen nog in te tikken, maar doelman Havekotte haalde de bal van de doellijn.

VVV straft fout af: 0-1

In de 68e minuut kregen de Venlonaren loon naar werken. Sven Braken strafte een fout in de opbouw van Helmond Sport af en schoot de bal tot enthousiasme van de meegereisde aanhang in het doel van Havekotte. Dat zorgde voor de 0-1. Kort daarna kreeg Nick Venema de kans de stand te verdubbelen, maar de Helmondse goalie voorkwam met een puike redding de treffer van de invaller.

VVV blijft achtste

Een kwartier voor tijd kwam Helmond Sport op gelijke hoogte. Ennio van der Gouw was in eerste instantie Jafar Arias de baas, maar was na een tweede voorzet van Peter van Ooijen kansloos toen de oud-VVV-er de bal in het doel kopte. Kort daarna kroop VVV door het oog van de naald toen Eros Maddy Martijn Kaars aanspeelde en Van der Gouw het schot van de Helmondse aanvaller maar net onschadelijk kon maken. Zes minuten voor tijd voorkwam Simon Janssen met een sliding dat de weg vrij was voor een Helmondse aanval op het Venlose doel. In de slotminuten zette Helmond Sport de Venlonaren stevig onder druk. Rick Ketting voorkwam dat Peter van Ooijen succes had met een afstandsschot en uiteindelijk mocht VVV blij zijn dat het aan de wedstrijd een punt overhield.
VVV heeft nu 54 punten en blijft achtste in de stand van de Keuken Kampioen Divisie.