MVV nog even in wachtkamer voor play-offs

Afbeelding ter illustratie © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
MVV heeft zich nog niet definitief kunnen plaatsen voor de play-offs. In de 90e minuut gaf de Maastrichtse ploeg een gelijkspel op de Vijverberg uit handen tegen De Graafschap.
Invaller Pim Lukassen dompelde MVV in rouw door in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een 2-1 te maken.

Laatste kans

De Graafschap vocht voor zijn laatste kans en alleen winst telde voor de Superboeren. De ploeg van trainer Richard Roelofsen speelde dan ook vol op de aanval. Het Doetinchemse gevaar kwam vanaf de flank, waar de ballen voortgeslingerd werden door Alexander Büttner. De linkervleugelverdediger stond dan ook aan de basis van het openingsdoelpunt. Weliswaar niet via een voorzet maar door een vrije trap van Büttne. Devin Haen sprong daarbij hoger dan de MVV'ers en kopte de 1-0 binnen. De Maastrichtenaren hadden daar echter meteen een antwoord op. Koen Kostons kopte een balletje door op Ruben van Bommel en hij maakte het koel af: 1-1.

Vertraging en tijdelijke staking

Na de gelijkmaker lagen er plastic bekers voor het uitvak - dat met 450 toeschouwers vol zat - en dus werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Het duel was al 10 minuten later begonnen omdat de MVV-bus er langer over had gedaan om de Vijverberg te bereiken. Zo werd de rust 25 minuten later bereikt dan gewoonlijk. Na de hervatting viel er tot aan de pauze geen doelpunt, hoewel van Bommel wel nog Jurjus passeerde maar deed dit vanuit buitenspelpositie.

Aanpassingen

MVV-trainer Maurice Verberne had zijn team bij aanvang op een paar plaatsen moeten wijzigen. Nicky Souren keerde terug op het middenveld omdat Marko Kleinen er niet bij was. Verder nam Lars Schenk de plek in van de geblesseerde Leroy Labylle en speelde Rico Zeegers in het hart van de defensie voor de geschorste Rein van Helden. Lars Schenk had het moeilijk tegen zijn directe tegenstander Giovanni Korte. Schenk pakte na goed een kwartier spelen al een gele kaart en Verberne greep halverwege de eerste helft in. Schenk werd gewisseld voor Tim Zeegers.

Ontsnapt

In de 64e minuut ontsnapte de Maastrichtse ploeg aan een achterstand. Invaller Mees Kaandorp schoot maar net naast na voorbereidend werk van Korte. Hij was na rust de gevaarlijkste man bij de thuisclub. Ook MVV was met een schot op de paal van Sven Blummel dichtbij een doelpunt. Dat was ook het geval bij een poging van ver door Koen Kostons, maar de bal plofte echter op het dak van het doel.

Gevolg

Tot de laatste minuut van de reguliere speeltijd had MVV een play-offs ticket in de tas. Telstar was - en is - nog een van de kanshebbersvoor een playoff- plek. Omdat Telstar in de thuiswedstrijd niet verder kwam dan een gelijkspel (0-0) tegen Willem II kan het MVV vrijwel niet meer bedreigen. Het doelsaldo is veruit in het voordeel van MVV (0 tegen over -13 voor Telstar) maar de ploeg uit IJmuiden heeft theoretisch nog een kansje. Dat geldt ook voor ADO, dat dan de komende drie wedstrijden moet winnen.
MVV ontvangt vrijdag in Maastricht concurrent Telstar.