De Graaf grijpt in na 'onacceptabel' Roda-optreden in Breda

Roda JC-coach Edwin de Graaf © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade speelt in de resterende drie speelrondes van de Keuken Kampioen Divisie alleen nog om de eer. Vrijdag spelen de geel-zwarten in Kerkrade tegen FC Eindhoven.
Dat gaat Roda met een gewijzigde opstelling doen: coach Edwin de Graaf wil niet in details treden, maar duidelijk is dat spelers die in de uitwedstrijd tegen NAC Breda voortijdig naar de kant werden gehaald, moeten vrezen voor hun plekje.

Onacceptabel

"Ik heb de groep aangesproken op wat ik in de eerste helft in Breda gezien heb, en dat ik dat niet meer wil zien", zegt De Graaf, die zijn ploeg daar een lamlendige indruk vond maken en dan ook niet verwonderd was dat Roda met een 3-1 achterstand de rust indook. "Je moet altijd het maximale uit jezelf willen halen. Dat we daar niet als een team op het veld stonden, is onacceptabel."

Reeks

Roda heeft ondertussen al vijf duels op rij niet meer gewonnen: er werd in die serie slechts één schamel puntje gepakt. Met nummer zeven FC Eindhoven als tegenstander vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion, is het bepaald geen vanzelfsprekendheid dat het tot plek 14 afgezakte Roda aan die reeks een eind weet te maken.

Afwachten

"Ik verwacht dat we wel iets meer balbezit zullen hebben", zegt De Graaf. "Zij spelen met vijf man achterop en wachten hun momenten af. Ze zijn levensgevaarlijk in de omschakeling, dus daar moeten we voor waken."

Live

De wedstrijd Roda JC Kerkrade - FC Eindhoven begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.