Loewie Joppen (59) debuteert in landenwedstrijd

Loewie Joppen, springruiter © Raül Rademakers
Sommigen zijn er vroeg bij, die debuteren op hun 17e in het Nederlands team. En anderen maken hun debuut op bijna 60-jarige leeftijd. Het overkwam springruiter Loewie Joppen uit Maasbree. "Ach, ik voel me topfit, leeftijd is maar een getal."
In Mannheim is voor het eerst dit seizoen een EEF Nations Cup wedstrijd. Bondscoach Jos Lansink heeft vijf ruiters opgeroepen: Willem Greve, Kevin Jochems, Frank Schuttert, Sanne Thijssen en Loewie Joppen.

Goed seizoen

Joppen draaide een goed winterseizoen. Hij maakte zijn debuut in Maastricht tijdens het JIM in de hoogste springklasse. Hij werd met zijn paard Havel van de Wolfsakker vierde in Amsterdam en reed voor de eerste keer op het allerhoogste niveau tijdens de Dutch Masters. "Ik heb een goed seizoen gehad. Ik hoop dat ik het kan doortrekken nu het buitenseizoen begint."

Eigendom

Joppen die normaal paarden opleidt en doorverkoopt, heeft ervoor gekozen om zijn toppaard Havel te houden. "Havel is eigendom van mijn partner, we willen hem voorlopig houden om te kijken hoe ver ik kan komen dit jaar. Áls ik nog iets wil laten zien op het hoogste niveau, dan moet ik niet meer te lang wachten."