Max in Miami: hoe gaan helm, bolide en asfalt uitzien?

Max Verstappen in de RB19. © Red Bull Content Pool
WK-leider Max Verstappen gaat aanstaand weekend in het Amerikaanse Miami op jacht naar zijn 38ste grand prix-zege. Dat doet de Red Bull-coureur met een iets andere helm én auto dan zijn fans gewend zijn.
Fans van het Formule 1-team hebben voor de gelegenheid het ontwerp mogen maken voor de buitenkant van de RB19-bolide. "Ik ben heel erg benieuwd hoe de auto er zal uitzien", laat Verstappen weten.

Design

Het team maakt woensdagavond het design bekend. Duidelijk is dat er wordt afgeweken van de gebruikelijke donkerblauw-rood-gele kleurstelling die de Red Bull-auto's kenmerken. Op social media wordt gehint naar een eenmalig design met excentrieke, fellere kleuren.

Turquoise

Ook de helm van regerend wereldkampioen Verstappen ondergaat een metamorfose voor het grand prix-weekend in Miami. Het wit-rood-blauw maakt plaats voor donkerblauw en turquoise. "Ik ben heel blij met het resultaat", zegt Verstappen tegen zijn fans in een filmpje. "Ik hoop dat jullie de helm ook mooi vinden."

Asfalt

Waar het dus nog wachten is op het uiterlijk van de Red Bull-bolides, is het voor Verstappen ook nog even afwachten hoe de condities op het semi-stratencircuit in Miami zullen zijn. "Het is een vrij complex circuit en ik denk dat ze dit jaar weer nieuw asfalt gelegd hebben", zegt Verstappen op zijn website. Dat asfalt heeft een behoorlijke impact op het gedrag van de auto's op de baan. "Dus het is afwachten hoe dat onze prestaties beïnvloedt"s.

Warm

De WK-leider is hoe dan ook enthousiast over het aanstaand raceweekend "Ik kijk uit naar Miami! Het is een heel fysieke baan en het was daar vorig jaar ook erg warm, dus daar moeten we op voorbereid zijn. Het zal zeker niet gemakkelijk worden."

Titelstrijd

Verstappen verdedigt in het wereldkampioenschap een voorsprong van zes punten op teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan zou met een overwinning in Miami de WK-leiding kunnen overnemen. Afgelopen weekend won Pérez in Azerbeidzjan zowel de sprintrace als de grand prix. Verstappen werd in die wedstrijden respectievelijk derde en tweede.