Oud-tophandbalster Irina Pusic nieuwe trainer vrouwen BFC

BFC vrouwen seizoen 2022-2023 © Orange Pictures
De vrouwen van Handbalvereniging BFC uit Beek krijgen vanaf volgend seizoen een nieuwe trainer, oud-handbalster Irina Pusic. De trainer uit Roermond is de opvolger van Harold Nusser die aan het einde van dit seizoen vertrekt naar de vrouwen van V&L.
De club laat op de website weten blij te zijn met de nieuw aangetrokken trainer. "Met de komst van Pusic is BFC erin geslaagd om een bak aan ervaring, op en naast het veld, aan zich te binden."

Degradatie

Pusic was de afgelopen twee seizoenen trainer van het vrouwenteam van LimMid, dat ontstond na een fusie van Swift 2000, HV Leudal en HV Maasgouw. De nieuwe trainer krijgt genoeg te doen want het team van BFC staat op de drempel van degradatie uit de Eredivisie. Op de clubwebsite laat Pusic weten dat ze aan slag gaat met een heel jong team komend seizoen. “De Eredivisie is dan wellicht ook iets te hoog gegrepen. Ik kijk ernaar uit om met de groep te gaan werken. Ik ben ambitieus en zeer gedreven, ik wil het talent van de meiden eruit halen en samen bouwen aan een mooi team.”

Speelster

Irina Pusic speelde tot 1992 in Belgrado. Vanwege de oorlog in Joegoslavië kwam ze naar Nederland en speelde ze eerst bij Swift Roermond. Ze won daar zes landstitels en vijf nationale bekers. Vervolgens kwam ze nog uit voor SEW, Borussia Dortmund en V&L. In 2008 beëindigde ze haar actieve handbalcarrière. In totaal kwam ze 86 keer uit voor het Nederlands team. Gedurende haar carrière deed ze mee aan drie WK’s en twee EK’s. Met Borussia Dortmund behaalde ze in 2003 de Europese Challenge Cup.