Janssen en Wilms bereiken finale Champions League

Dominique Janssen. © Orange Pictures
Dominique Janssen en Lynn Wilms hebben met VfL Wolfsburg de finale van de Champions League bereikt. In Londen werd Arsenal met 3-2 verslagen na een late goal in de verlenging.
Janssen, afkomstig uit Horst, speelde de hele wedstrijd. Wilms, uit Tegelen, deed 106 minuten mee.
Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2, net als in het eerste duel tussen beide ploegen in Duitsland. FC Barcelona is op 3 juni in het Philips-stadion van Eindhoven de tegenstander van Wolfsburg in de finale. De club uit Spanje was over twee duels te sterk voor Chelsea (2-1).

Gelijkmaker

Roord, Janssen en Wilms hadden een basisplaats bij Wolfsburg. Roord tekende vlak voor rust voor de gelijkmaker (1-1), nadat Stina Blackstenius de thuisploeg in de 11e minuut op voorsprong had geschoten. Roord, geboren in Oldenzaal, verliet Arsenal twee jaar geleden voor haar huidige club uit Duitsland.

Buitenspel

Blackstenius trof in de openingsfase van de tweede helft opnieuw doel, maar de videoscheidsrechter zag dat de spits uit Zweden buitenspel stond toen ze een aanval opzette. Even later kopte Alexandra Popp de bezoeksters op voorsprong (1-2). Jennifer Beattie tekende in de 76e minuut voor de gelijkmaker van Arsenal (2-2). Een strafschoppenserie leek in aantocht, totdat Pauline Bremer in de 119e minuut het winnende doelpunt maakte.
Victoria Pelova verscheen aan de aftrap voor Arsenal. Vivianne Miedema staat ook onder contract bij de club uit Londen. Maar zij herstelt sinds december vorig jaar van een zware knieblessure.