Biergooiende MVV-supporter meldt zich bij club

De spelers van MVV Maastricht en Jong AZ verlaten het veld in de Geusselt. © Orange Pictures
De man die ervoor verantwoordelijk is dat de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen MVV Maastricht en Jong AZ gestaakt werd, heeft zichzelf gemeld bij de Maastrichtse club.
Hij smeet afgelopen vrijdag de inhoud van een beker bier in het gezicht van een speler van Jong AZ.

Consequenties

Een woordvoerder van MVV laat weten dat de club een eerste gesprek heeft gevoerd met de aanhanger over zijn actie. Op korte termijn volgt een tweede gesprek. De club kan nog niet zeggen of de supporter een stadionverbod krijgt, maar geeft wel aan dat er 'consequenties' zullen volgen. Het is niet bekend of de man seizoenkaarthouder bij de Maastrichtse club is.

Bierdouche

De onverlaat stond in de gracht in één van de hoeken van Stadion De Geusselt, toen Jong AZ de 1-2 scoorde. Doelpuntenmaker Finn Stam besloot dat doelpunt uitbundig te vieren, voor de neus van de MVV-aanhanger. Die kon daarop kennelijk zijn frustratie niet verkroppen en 'trakteerde' de Jong AZ-speler op een bierdouche.

Protocol

Volgens de enkele weken geleden aangescherpte protocollen van voetbalbond KNVB moet de scheidsrechter een wedstrijd staken wanneer voorwerpen op het veld worden gegooid. Dat deed scheidsrechter Robin Vereijken vrijdagavond. Na een onderbreking van een kwartier werd het duel weer hervat. In het geval van herhaling, of wanneer een speler door een voorwerp wordt geraakt, moet de arbitrage de wedstrijd definitief staken.

Oproep

MVV geeft aan in principe geen verdere maatregelen te nemen om een soortgelijk incident te kunnen voorkomen. "De club roept al stelselmatig vóór de wedstrijd supporters op geen voorwerpen op het veld te gooien", aldus de woordvoerder. "En we hebben onze coach ook via een video een oproep laten doen."

File

Het vrijhouden van de gracht rondom het veld blijkt in de slotfase van thuiswedstrijden problematisch. "Tijdens de wedstrijd worden de grachten vrijgehouden, maar aan het eind gaan sommige fans al richting de uitgangen om niet in de file te staan. Dat is heel lastig te voorkomen."