Verstappen achter teammaat Perez tweede in straten van Bakoe

Max Verstappen in de nauwe straten van Bakoe. © Orange Pictures
Max Verstappen heeft zich in de Grand Prix van Azerbeidzjan tevreden moeten stellen met de tweede plaats. Hij verloor de raceleiding aan stalgenoot Sergio Perez en die stond de koppositie daarna niet meer af.
Het Red Bull-duo was veel sneller dan de rest van het veld, maar Verstappen slaagde er niet in zijn Mexicaanse teammaat onder druk te zetten. De op pole gestarte Charles Leclerc (Ferrari) werd derde. Verstappen blijft de leider in het wereldkampioenschap.

Leclerc gepasseerd

Verstappen was de race in het tweede startvak begonnen, achter Charles Leclerc (Ferrari). Hij had drie rondes nodig om de Ferrari in te halen: met hulp van de DRS-vleugel wist Verstappen de Monegask eenvoudig te passeren. Perez stak eveneens Leclerc voorbij, waardoor Red Bull al snel volledige controle over de wedstrijd leek te hebben.

Koppositie weer kwijt

Desondanks verloor Verstappen in ronde 11 de leiding: landgenoot Nyck de Vries crashte en Verstappen dook, rekenend op een safety car, direct de pitsstraat in om zijn banden te wisselen. Die safety car liet echter nog even op zich wachten. De concurrenten van Verstappen leden daardoor minder tijdverlies bij hun pitstop, waardoor Perez aan kop kwam te liggen, vóór Leclerc en de tot P3 teruggevallen Verstappen.
Perez leidt, met Verstappen op de achtergrond. © Red Bull Content Pool

Geen geluk

Bij de hervatting haalde Verstappen vlotjes Perez opnieuw in, waarmee de Limburger opschoof naar de tweede positie. Koploper Perez aanvallen lukte Verstappen niet: tientallen ronden lang volgde hij de Mexicaan op één tot drie seconden achterstand. De WK-leider leek te moeten hopen op een safetycar-situatie om nog aan te kunnen sluiten, maar dat gelukje bleef uit.

WK

De twee Red Bull-coureurs hebben nu beide twee van de eerste vier races van het seizoen gewonnen. Verstappen blijft wel WK-leider. Zijn voorsprong op teamgenoot Perez slinkt wel van 13 punten tot 6 punten. Fernando Alonso (Alpine) blijft derde in het wereldkampioenschap.

Sprint

Zaterdag reed Verstappen in Bakoe ook nog een sprintrace. Toen werd hij derde, achter winnaar Perez en Leclerc. Volgende week komt Verstappen alweer in actie. Dan strijkt de Formule 1 in de Verenigde Staten neer voor de Grand Prix van Miami.