Harde woorden bij Roda JC: 'We laten elkaar stikken'

Teleurstelling bij Roda JC, vreugde bij NAC Breda © Orange Pictures
Het seizoen van Roda JC gaat als nachtkaars uit. De Kerkradenaren verloren bij NAC Breda met 4-2 en dat zorgde voor harde woorden na afloop.
Want met name in de eerste helft was het bijzonder matig van Kerkraadse kant: "De eerste helft is onacceptabel. Het oogde van de kant dat sommige jongens gewoon opgaven en dat kan niet", zegt trainer Edwin de Graaf.

Stikken

Ook doelman Rody de Boer, die voor het eerst in maanden weer een wedstrijd mocht keepen, wond er geen doekjes om. "Er gaat heel veel mis in de eerste helft. We laten een man lopen, we pakken geen duels en we laten elkaar gewoon stikken. Dan vliegt alles ook binnen en dat is kut. Als je drie doelpunten in 45 minuten tegen krijgt en ook de manier waarop. Daarin zie je dat je elkaar laat stikken en dat je het niet voor elkaar over hebt om alles voor elkaar te geven", is de doelman duidelijk.

Topsportwaardig

Trainer De Graaf zag het zelfde langs de zijlijn en is in de rust duidelijk geweest tegenover zijn spelers. "Ik heb in de rust gezegd dat als je het niet kan opbrengen dat je niet topsportwaardig bent en ook niet shirt van Roda JC waard. Dan moet je dat aangeven en dan heb ik je in de laatste drie wedstrijden ook niet nodig." De coach was dan ook wel blij met de reactie van zijn team in de tweede helft. "Daarin werkten we wel hard wel hard en probeerden we met elkaar er wat van te maken."
Bekijk de reactie van Guus Joppen:

Drie wedstrijden

De theoretische kans die er nog was voor Roda JC op de play-offs is sinds zaterdagavond weg. De Kerkradenaren spelen ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Maar eerst sluit Roda JC dit seizoen af met wedstrijden tegen FC Eindhoven, PEC Zwolle en Willem II. "We moeten negen punten pakken voor onszelf, voor de club en voor de supporters", zegt De Boer. Te beginnen komende vrijdag thuis tegen FC Eindhoven.