Balende Verstappen: 'Apart dat stewards niet kijken'

Max Verstappen na de sprintrace in Bakoe. © ANP
Na de sprintrace in Azerbeidzjan heeft een balende Max Verstappen verhaal gehaald bij Mercedes-coureur George Russel. Hij vond het dan ook raar dat de stewards niet hebben ingegrepen.
"Ik snap gewoon niet waarom hij zoveel risico neemt in de eerste ronde en niet wat ruimte laat", zei Verstappen na afloop van de race. "Maar het is wat het is. Ik heb toch wat belangrijke punten kunnen scoren."

Derde bij sprintrace

Verstappen eindigde als derde. De tweevoudig wereldkampioen wist na een herstart in de race, die nodig was nadat Yuki Tsunoda een wiel was kwijtgeraakt, de Brit George Russell in te halen.

Verbolgen reactie

De Limburger was die derde plek in de eerste ronde kwijtgeraakt aan zijn rivaal van Mercedes, die direct na de start nogal agressief door de binnenbocht inhaalde. Verstappen moest zoveel naar buiten uitwijken, dat hij schade reed aan zijn auto. Er zat een heel gat in de zijkant van zijn Red Bull. Verstappen reageerde verbolgen via de boordradio. "Belachelijk. Hij geeft mij geen enkele ruimte en nu heb ik schade", riep hij. De wedstrijdleiding greep echter niet in en liet de actie van Russell onbestraft.
Met dat gat in zijn auto kon Verstappen niet meer de maximale snelheid halen en een serieuze aanval doen op de tweede plek van Leclerc.

Stewards

"Russel duwde me naar de zijkant. Heel apart dat de stewards daar niet neer hebben gekeken, want ik had schade aan de auto", zei Verstappen. "Hij doet het met mooie woorden, zoals de Engelsen dat zo goed kunnen, maar het sloeg nergens op. Het was totaal onnodig om zoveel risico te nemen. Ik laat het nu rusten, de focus gaat op de race van zondag. Als je wilt weten wat ik precies tegen hem gezegd heb, kijk je de beelden maar terug. Ik ga het hier niet herhalen."

Live

De Grand Prix van Azerbeidzjan is zondag vanaf 13:00 uur te volgen in een liveblog op 1Limburg.
Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1, met een vooruitblik op de Grand Prix van Bakoe: