Braken verruilt VVV-Venlo na dit seizoen voor KMSK Deinze

Sven Braken juicht na zijn doelpunt © Orange Pictures
VVV-spits én aanvoerder Sven Braken gaat de club aan het eind van dit seizoen verlaten. De Maastrichtenaar vertrekt naar de Belgische tweedeklasser KMSK Deinze.
Braken speelde lange tijd in de jeugd van MVV waar hij in 2011 zijn debuut maakte in het profvoetbal. Daarna kwam hij nog uit voor Almere City, NEC, FC Emmen en het Italiaanse AS Livorno.

Vrij

De inmiddels 29-jarige Sven Braken kwam na zijn Italiaanse avontuur in de zomer van 2021 naar Venlo. Zijn contract loopt deze zomer af en dat laat de spits vrij om voor volgend seizoen te tekenen bij een andere club. In het shirt van VVV maakte Braken 23 doelpunten in 58 officiële wedstrijden.

Toekomst

De afgelopen periode is VVV in gesprek geweest met Braken over een mogelijk langer verblijf in Venlo maar tot een nieuwe verbintenis kwam het niet. “Ik heb het nog altijd heel erg naar mijn zin bij VVV, maar ik kies toch voor een meerjarig contract bij Deinze met het oog op de toekomst”, licht Braken zijn transfer toe. “Ondanks dat ik vertrek, zal ik de komende periode als aanvoerder uiteraard alles blijven geven voor de club om deelname aan de play-offs veilig te stellen en het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.”
KMSK Deinze, dat komt uit in de Challenger Pro League op het tweede niveau van België. De club staat op dit moment achtste in de ranglijst.