Sergio Perez wint, Max Verstappen derde in sprintrace

Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan © Orange Pictures
Max Verstappen is in Azerbeidzjan tijdens de sprintrace derde geworden. De winst ging naar Red Bull-teamgenoot Sergio Perez die Charles Leclerc tien ronden voor het einde inhaalde. In totaal reden de coureurs 17 rondes.
De acht beste coureurs pakten in de verkorte race punten voor de WK-stand. De winnaar van de sprintrace, Perez mocht acht punten bijschrijven. Verstappen verdiende met zijn derde plek zes punten en stijgt van 69 naar 75 punten. Perez komt door zijn winst twee punten dichter bij Verstappen.

Start

Verstappen was bij de start niet lekker weg en verloor meteen één plek en zakte naar de vierde plaats achter Mercedes-coureur George Russell. Verstappen liet via de boardradio zijn ongenoegen blijken, volgens de Limburger raakte Russell de Red Bull tijdens de start. De race werd even onderbroken omdat Yuki Tsunoda van AlphaTauri de muur raakte en een band verloor. Bij de hervatting pakte Verstappen meteen zijn plaats terug en verwees Russel naar plaats vier.

Perez

Met nog tien rondes te gaan nam Sergio Perez de leiding over van Ferrari-coureur Leclerc. De Mexicaan is specialist op stratencircuits. Verstappen zat de twee op de hielen maar kwam uiteindelijk niet dichterbij.

Grand Prix zondag

De zaterdag stond helemaal in het teken van de eerste sprintrace van dit seizoen. De Grand Prix op zondag is ruim 300 kilometer, de sprintrace van zaterdag was over een afstand van 100 kilometer. Zondag begint de race om 13.00 uur, Verstappen start dan vanaf de tweede plek. De Formule-1 race in Bakoe werd vorig jaar gewonnen door de Limburger.

Live

De Grand Prix van Azerbeidzjan is zondag vanaf 13:00 uur te volgen in een liveblog op 1Limburg.
Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1, met een vooruitblik op de Grand Prix van Bakoe: