Strafschop nekt VVV-Venlo tegen Jong Ajax: 0-1

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
VVV-Venlo heeft in de strijd voor de play-offs een pijnlijke nederlaag geleden. De Venlonaren verloren in eigen huis met 0-1 van Jong Ajax, dat acht minuten voor tijd een strafschop benutte.
VVV- moest het in Covebo Stadion - De Koel opnemen tegen een jong Jong Ajax. Spelers die zondag in actie zouden kunnen komen in de bekerfinale, ontbraken in de Amsterdamse selectie. 

Trage start

Pas na tien minuten kreeg Jong Ajax de eerste kans van de wedstrijd en moest VVV-goalie Ennio van der Gouw zich inspannen om de bal uit de hoek te tikken. Het duurde daarna nog even voordat ook de Venlonaren hun eerste kans kregen. Het schot van Simon Janssen werd geblokt, maar hij hield er een hoekschop aan over, die door Robin Lathouwers naast gekopt werd.

Meer kansen

Ook de Amsterdammers kregen daarna een hoekschop nadat Van der Gouw een schot van Kristian Nökkvi Hlynsson had gekeerd en ging een volgende poging van buiten de zestien naast. Halverwege de eerste helft was een pass van Kees de Boer te scherp voor Richard Sedlácek. De bal verdween in de handen van keeper Tom de Graaff.

Smaakmaker

Jong Ajax was de smaakmaker, probeerde een voorsprong te forceren, maar strandde op de Venlose doelman. Ook een poging van Stanis Idumbo Muzambo werd door Ennio van der Gouw onschadelijk gemaakt. Even tevoren ging een kopbal van Sven Braken naast het Amsterdamse doel. In de slotfase van de eerste helft schoot Soulyman Allouch de bal hoog over en werd het eerste deel van de wedstrijd met een hoekschop voor een tegenvallend VVV-Venlo en zonder doelpunten afgesloten.

VVV feller

Kort na de hervatting kreeg Jong Ajax een prachtkans om op voorsprong te komen. Een schot van Mika Marcel Godts in het strafschopgebied ging rakelings naast. Een paar minuten later kreeg Levi Smans de bal van invaller Mitchell van Rooijen, maar schoot het leer in het zijnet. Smans kreeg daarna in luttele minuten enkele kansen, maar kwam niet voorbij doelman Tom de Graaff. VVV werd feller, tot enthousiasme van de Venlose aanhang.

Wissels

Halverwege de tweede helft verving trainer Rick Kruys Levi Smans voor Nick Venema die direct voor gevaar zorgde, maar zijn schot op doel werd gekeerd door De Graaff. De Amsterdamse sluitpost voorkwam daarna dat een schot van Robin Lathouwers doel trof. Een schot van Nick Venema werd vervolgens van de lijn gehaald door een speler van Jong Ajax. Aan de overkant kopte aanvoerder Christian Rasmussen de bal uit een hoekschop op de paal. Beide ploegen probeerden in het laatste kwartier van de wedstrijd verandering in de stand te brengen. Een aanval van Jong Ajax eindigde naast het Venlose doel, maar ook een hoekschop van VVV verdween niet tussen de palen.

Strafschop nekt VVV

Acht minuten voor tijd bestrafte scheidsrechter Rozendal een overtreding in het strafschopgebied met een strafschop. Kristian Nökkvi Schot faalde niet en schoot de bal vanaf de stip tegen de touwen. VVV-Venlo probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, zette alles op alles, maar slaagde er ook in blessuretijd niet in de stand nog in evenwicht te brengen. Jong Ajax was zelfs nog dichtbij een tweede doelpunt, maar Mika Marcel Godts kreeg de bal niet in een leeg doel.

VVV nu achtste in KKD

VVV zakt door deze nederlaag naar de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie.