MVV verliest van Jong AZ: nog geen ticket play-offs

Dailon Livramento heeft MVV op 1-1 gebracht © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
MVV heeft in De Geusselt zijn derde thuisnederlaag van het seizoen geleden. Jong AZ ging in Maastricht met een 1-3 zege van het veld.
De wedstrijd werd in de slotminuten tijdelijk gestaakt nadat er voorwerpen op het veld werden gegooid. MVV had bij winst een ticket naar de play-offs veilig kunnen stellen.

Beker gooien

Dit gebeurde toen Jong AZ op 1-2 kwam en doelpuntenmaker Finn Stam zijn treffer enigszins provocerend vierde bij de boarding. In een reactie gooide een toeschouwer aan de railing de inhoud van zijn beker richting de Jong AZ-speler. Scheidsrechter Vereijken legde de wedstrijd tijdelijk stil. In de blessuretijd scoorde Ernest Poku nog de 1-3.

Goede start

MVV was aan het begin van de avond goed begonnen. De eerste mogelijkheid was voor de Maastrichtenaren. Een kopbal van Koen Kostons op aangeven van Jarne Steuckers werd gepakt door de Alkmaarse doelman Daniël Deen. De Alkmaarse beloften hadden na een kwartier een kans via Lewis Schouten. Het schot van de middenvelder werd gekeerd door doelman Romain Matthys. Daarna was het weer de beurt aan zijn doelman-concullega aan de overkant. Deen moest een schot van Sven Blummel uit de linker benedenhoek tikken, na een goede actie van Jarne Steuckers.

Appelleren

Pech was er voor MVV in de 35e minuut toen een inzet van Ruben van Bommel rakelings naast het doel ging. Scheidsrechter Vereijken wimpelde appelleren van MVV voor een strafschop bij een paar situaties in kort tijdsbestek weg. Zo eindigde de eerste helft zonder doelpunten.

UEFA Youth League

Bij Jong AZ stond een viertal spelers in de basis dat afgelopen week knap de finale van de UEFA Youth League won. De Alkmaarse talenten speelden vrijdagavond ook goed in de openingsfase en in het vervolg van de eerste helft bleef het opletten voor de Maastrichtse defensie. Ernest Poku, hij scoorde twee keer in die finale tegen Hajduk Split, was nog voor rust gevaarlijk met een schot net over de kruising. MVV kwam goed weg in de 58e minuut toen een schot van diezelfde Poku onderkant lat terug in het veld sprong.

Ongelukkige handsbal

In de 67e minuut had MVV dat geluk niet toen een ongelukkige handsbal van Rein van Helden bij een poging om de bal van de lijn te halen aanleiding was voor een strafschop. Yusus Barasi liet die meevaller niet onbenut en zette MVV op achterstand: 0-1. Van Helden kreeg bij dat voorval rood waardoor MVV dus met tien man verder moest.

Omzetting

Trainer Maurice Verberne probeerde met drie wissels nieuwe energie in zijn elftal te brengen. Nicky Souren en Tim Zeegers maakten hun rentree na langere tijd geblesseerd te zijn geweest. Ook Dailon Livramento kwam voor Marko Kleinen in het veld en Livramento scoorde bij zijn eerste balcontact. Lang werd de gelijkmaker niet gevierd want Jong AZ scoorde via Finn Stam de 1-2. Daarna volgde een tijdelijke staking.

Afkoelingsperiode

Na de afkoelingsperiode liet scheidsrechter Vereijken de resterende minuten uitspelen. MVV probeerde het wel maar dat ging te gehaast. Het spel was te rommelig en ook in de vier minuten extra tijd was MVV niet bij machte om Jong AZ op de knieën te krijgen. MVV blijft vijfde, maar is nog niet zeker van een ticket voor de play-offs, de concurrentie komt iets dichter bij.
De Graafschap speelt zaterdag in Tilburg tegen Willem II. Eerder op de avond wordt NAC tegen Roda JC gespeeld in Breda.