Fortuna licht koopoptie in contract Ivor Pandur

Ivor Pandur met een redding in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles © Orange Pictures
Fortuna Sittard heeft de koopoptie in het contract van doelman Ivor Pandur gelicht.
Daardoor staat de Kroaat tot medio 2027 onder contract bij de Sittardse club.

Huurbasis

Pandur speelt sinds afgelopen zomer op huurbasis in Sittard. Hij wordt gehuurd van het Hellas Verona. De Kroatische goalie zat de eerste drie wedstrijden op de bank, maar kreeg daarna de kans in het doel. Pandur werd een van de dragende spelers in het elftal van Julio Vélazquez en hield zijn team in meerdere wedstrijden op de been met belangrijke reddingen.

Grote glimlach

Technisch manager Sjoerd Ars is vol lof over Pandur: "Ivor heeft zich dit seizoen fantastisch doorontwikkeld", zegt Ars op de clubwebsite. "De rek is er nog niet uit. Hij is een op en top prof, werkt elke dag keihard en altijd met een grote glimlach. We zijn vanzelfsprekend super content dat we hem nu voor vier seizoenen hebben weten vast te leggen."

Enorm dankbaar

Pandur is blij dat zijn optie in het contract gelicht is: “Mijn doel was om minuten te maken, belangrijk te zijn en zo een langer verblijf bij Fortuna af te dwingen. Dat is gelukt, daar ben ik de club en het team enorm dankbaar voor. Ik voel me hier vanaf de eerste dag thuis en ik ben dan ook trots dat ik bij de club blijf. Nu is het zaak om dit seizoen goed af te sluiten."

Vitesse

Fortuna komt dit weekend niet in actie vanwege de KNVB Bekerfinale. De volgende wedstrijd van de Sittardenaren, die op de twaalfde plaats staan in de Eredivisie, is op zondag 7 mei tegen Vitesse.