Vollering completeert trilogie in Luik-Bastenaken-Luik

Demi Vollering © Orange Pictures
Demi Vollering heeft Luik-Bastenaken-Luik gewonnen in een sprint-à-deux. Daarmee completeert Vollering de triple: Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.
De winst in Luik is voor de Limburgse ploeg SD Worx de gedroomde afsluiting van een fantastisch voorjaar.

Roche-aux-Facons

SD Worx kleurde de koers in Luik. De Zwitserse Marlen Reusser ging op de beklimming van de Redoute in de aanval. Ze leek aanvankelijk op weg naar de zege. Haar voorsprong liep op naar 1,5 minuut. Op de beklimming van Roche-aux-Faucons werd haar voorsprong al snel kleiner en werd ze ingelopen door onder meer teamgenote Demi Vollering. In de uitlopers van de Roche-aux-Facons ging Elisa Longo Borghini in de aanval. Ze kreeg Reusser met zich mee. Vollering leek in eerste instantie te pokeren, maar dichtte het gat.

Sprint-à-deux

Reusser kon daarna het tempo van haar medekoploopsters niet meer volgen. Vollering en Longo Borghini bouwden hun voorsprong uit en mochten gaan sprinten om de zege in de straten van Luik. Daarin was Vollering het sterkste. Het is Vollering haar tweede zege in Luik. Daarnaast is ze de tweede vrouw die de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik in één week wint. Eerder deed Anna van der Breggen, tegenwoordig ploegleider bij SD Worx, dat. Marlen Reusser maakte het feest voor SD Worx compleet met een derde plaats.
Pauliena Rooijakkers uit Venray werd 29ste, Eva van Agt uit Maastricht eindigde als 32ste en Quinty Schoens uit Stein werd 49ste. Pien Limpens uit Obbicht haalde de finish niet, Sabrina Stultiens uit Meijel ging niet van start.

14e overwinning

De zege in Luik-Bastenaken-Luik betekent de 14e overwinning van SD Worx dit wielerjaar. De ploeg heerst in het vrouwenwielrennen. Onder meer de Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen, Volta Limburg Classic, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik werd gewonnen door de Limburgse formatie. Vollering had daar een groot aandeel in met vijf zeges.