Lions zet grote stap naar finale, BFC boekt eerste zege

Jonas Dell met een poging voor Lions © PubliciteitVisie
De handballers van Kembit-Lions hebben een grote stap gezet richting de finale van de HandbalNL League. De ploeg uit Sittard-Geleen won voor de derde keer in een week en staat nu stevig bovenaan.
Herpertz/Bevo uit Panningen behaalde een knap gelijkspel op bezoek bij Aalsmeer. In de Eredivisie voor vrouwen won HandbaL Venlo van concurrent Velo, speelde Vlug & Lenig uit Geleen gelijk en boekte BFC uit Beek de eerste zege van het seizoen.

Drie zeges

Lions heeft in acht dagen tijd grote stappen gezet naar de finale van de play-offs. Vorige week won het van Aalsmeer, afgelopen donderdag was het te sterk voor Bevo in de derby en zaterdagavond werd ook HV Tachos aan de zegekar gebonden. Nadat de eerste minuten gelijk op gingen, wist de ploeg van Christoph Jauernik het verschil te maken. Bij rust stond het al 19-12 en dat verschil werd in de tweede helft alsmaar groter. Uiteindelijk werd het 37-25 in de Stadssporthal.

Lastige uitwedstrijd

Voor Bevo stond de lastige uitwedstrijd bij Aalsmeer op het programma. De ploeg uit Noord-Holland is volop in de strijd om een plekje in de finale van de play-offs. Bevo had het lastig bij Aalsmeer en stond bij rust met 16-13 achter. De ploeg uit Panningen kwam sterk uit de kleedkamer en stond na 3,5 minuut in de tweede helft op gelijke hoogte: 16-16. Aalsmeer wist daarna opnieuw een gat van drie punten verschil te creëren, maar opnieuw kwam Bevo terug. Een spannende slotfase volgde waarin de ploeg uit Panningen nog de kans kreeg op de winnende, maar die niet maakte: 29-29.

Stevig aan de leiding

In de HandbalNL League staat Lions stevig bovenaan. De ploeg uit Sittard-Geleen heeft 15 punten en daarmee vijf punten voorsprong op Aalsmeer en zes punten voorsprong op Volendam. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. De eerste twee ploegen plaatsen zich voor de finale. Bevo staat op de vijfde plaats met zes punten en dus vier punten achterstand op een plek in de finale.

Eerste competitieoverwinning

In de Eredivisie voor vrouwen speelde Vlug & Lenig in eigen hal gelijk tegen Volendam: 29-29. Het was het eerste punt van de ploeg uit Geleen in de kampioenspoule. In de degradatiepoule boekte BFC de allereerste competitiezege van het seizoen. Na 22 nederlagen in de reguliere competitie en twee nederlagen in de nacompetitie, was het zaterdagavond eindelijk raak voor de ploeg van Harold Nusser. In de eigen sporthal werd met nipt verschil gewonnen van PSV: 19-18. HandbaL Venlo won zondag met 24-21 van concurrent Velo in Wateringen.

Stand

HandbaL Venlo staat in de eigen kampioenspoule bovenaan met negen punten. Velo staat nu drie punten achter op HandbaL Venlo. In diezelfde poule staat Vlug & Lenig laatste met één punt. In de degradatiepoule heeft BFC door de overwinning de degradatieplek verlaten. Volgende week gaat BFC op bezoek bij PSV en kan de ploeg uit Beek een forse stap zetten naar handhaving.