Romée Leuchter velt vrouwen van Fortuna

Alieke Tuin in duel. © Orange Pictures
De uit Schinveld afkomstige Romée Leuchter heeft met twee Amsterdamse doelpunten er voor gezorgd dat de vrouwen van Fortuna Sittard niet konden stunten tegen Ajax.
De wedstrijd in Sittard ging voor Fortuna met 2-1 verloren.

Fortuna maakt het Ajax lastig

In de wedstrijd waarin voor Ajax nog veel op het spel stond, wist de Sittardse ploeg met georganiseerd voetbal de tegenstander regelmatig het angstzweet op de rug te bezorgen. De nummer twee van de ranglijst kon zich in Sittard geen misstap veroorloven. De Amsterdammers zijn samen met FC Twente nog altijd in de race voor de landstitel.

Fortuna begint te slap

De ploeg van Roger Reijners werd in de beginfase terug geduwd op de eigen helft. De eerste kleine kans om de score te openen was er al in de vierde minuut voor Ajax. Een diepe pass op de goed doorgelopen Romée Leuchter. De uit Schinveld afkomstige spits van Ajax zag haar schot gepareerd door de keepster van Fortuna.

Geen doelpunten in de eerste helft

Daarna duurde het tot de 25ste minuut voordat het toeschouwers in het stadion van Fortuna een bal nog in de buurt van één van de doelen zag. Een voorzet van Tessa Wullaert kon net niet binnen gewerkt worden door Dana Foeder. Het was voor beide ploegen de opmaat om serieus op zoek te gaan naar de openingstreffer. Goed keeperswerk aan beide zijden voorkwam een doelpunt voor de rust (0-0).

Twee strafschoppen binnen drie minuten

Binnen één minuut na de hervatting lag de bal op de penaltystip. Jarne Teulings werd in kansrijke positie onderuit gehaald. Tessa Wullaert schoot de strafschop met overtuiging hoog boven doelvrouw Kop binnen. Het was al de 19e treffer dit seizoen van de topscoorster van Fortuna.
Ajax kreeg echter aansluitend een gemakkelijk gegeven strafschop wegens hands van één van de Fortunezen binnen de 16 meter.

Twee keer Leuchter

De Amsterdamse topscoordster Romée Leuchter liet zien dat zij dezelfde koelbloedigheid bezat als Wullaert. Een kopie van af 11 meter, maar dan aan de andere zijde. Diezelfde Leuchter velde in de 65e minuut uiteindelijk het uitzicht op een resultaat voor de Sittardse ploeg met haar tweede treffer. Een goed uitgespeelde kans werd door haar uitstekend afgerond met haar 15e competititietreffer.

Fortuna blijft derde

Door dit resultaat blijft Ajax in de race voor de landstitel. Ondanks het verlies blijft Fortuna op de derde plaats op de ranglijst staan. De vrouwen Fortuna Sittard spelen op 7 mei hun laatste competitieduel. De ploeg van trainer Roger Reijners gaat dan op bezoek bij VV Alkmaar.