Marit van Ede naar EK Beach Handball in Portugal

Marit van Ede in actie bij Vlug en Lenig © Orange Pictures
Handbalster Marit van Ede is door bondscoach Peter Portengen opgenomen in de definitieve Nederlandse selectie voor het Europees Kampioenschap.
De speelster van Vlug en Lenig uit Geleen komt van 24 tot en met 28 mei in het Portugese Nazaré met Oranje in actie.

Medaille moet haalbaar zijn

De Nederlandse ploeg is in Portugal in de poule ingedeeld bij thuisland Portugal, Oekraïne en Turkije. Van Ede behoort met de Nederlandse ploeg tot één van de favorieten voor medailles. Op het afgelopen wereldkampioenschap behaalde Oranje, met Van Ede in de ploeg, een bronzen medaille. Duitsland is de regerend Europees kampioen. De Duitse ploeg veroverde in 2022 ook de wereldtitel.

Van de zaal naar het zand

Voor Marit van Ede is het wel weer even omschakelen. Bij de Geleense eredivisieploeg speelt ze in de zaal. Bij beachhandball is het veld een stuk kleiner en staan er maar vier speelsters per ploeg in het veld. Per wedstrijd wordt er twee keer tien minuten gespeeld.

Nieuwe trainer voor Van Ede bij V&L

Bij Vlug en Lenig krijgt Marit van Ede volgend seizoen met een nieuwe trainer te maken. De 52-jarige Harold Nusser, nu nog trainer van BFC, zal dan voor de groep staan. Hij volgt Edwin Janssen op, die naar eredivisieploeg VZV verkast.