'We moeten de play-offs eerst maar eens veiligstellen'

Kees de Boer (rechts) in duel met David Min © Orange Pictures
Na de vijfde nederlaag op rij, VVV-Venlo verloor met 1-0 bij Telstar, is het nog niet vanzelfsprekend dat de Venlose ploeg gaat deelnemen aan het toetje van de Keuken Kampioen Divisie.
De ploeg van trainer Rick Kruys zal de komende wedstrijden nog een aantal punten moeten behalen om aan de nacompetitie mee te mogen doen.

Niet in paniek raken

Middenvelder Kees de Boer beseft dat ook na de verliespartij in Velsen-Zuid: "We hebben nu vijf wedstrijden niet gewonnen. Dan krijgt je het in de play-offs ook heel lastig. We moeten eerst maar eens de play-offs veilig stellen. We moeten nu niet in paniek raken."

Er ontstaan irritaties

Het draait de laatste weken bij de Venlose ploeg bijzonder matig. Daar waar de collectiviteit van het team in de eerste seizoenhelft het sterke punt was, is de teamspirit nu ver te zoeken. "Er wordt af en toe wat gemopperd op elkaar. Er ontstaan wat irritaties, omdat het niet loopt. En dat is jammer, want het is lange tijd dit seizoen als team onze kracht geweest dat we als één team gefunctioneerd hebben."

Verliezen te veel duels

Wat betreft de wedstrijd tegen Telstar is De Boer heel duidelijk in zijn analyse: "We begonnen goed aan het duel, maar verliezen te veel ballen en duels. Je wist van te voren dat dit een lastige wedstrijd was. Dan moet je wel de duels winnen en dat deden we niet." Dat tegenstander Telstar een stuk lager op de ranglijst staat, vindt De Boer niet relevant. "De verschillen in de Keuken Kampioen Divisie zijn niet zo groot. Elke wedstrijd kunnen we winnen, maar ook net zo goed verliezen.
Vrijdag 28 april krijgt de ploeg van trainer Rick Kruys de kans om de ontstane negatieve spiraal om te keren. De talenten van Jong Ajax komen dan op bezoek in stadion De Koel.