De Graaf: 'Deze wedstrijd typeert ons seizoen'

Edwin de Graaf © Orange Pictures
"De gifbeker moet wel helemaal leeg", is de conclusie van trainer Edwin de Graaf na een blamerende nederlaag tegen FC Den Bosch (0-1).
Roda JC had vrijdagavond veel de bal, maar was in de eindfase te slordig om FC Den Bosch echt pijn te doen. Dat de Kerkradenaren in de slotfase dan ook nog met 0-1 verloren, was veelzeggend voor het seizoen van de Kerkradenaren.

Efficiëntie

Trainer De Graaf was realistisch na afloop. "We missen wel een bepaald gogme om tot grote kansen te komen, de betere spelers halen hun niveau niet en dan geef je ook nog een goal weg. Het typeert ons seizoen", vat de trainer de wedstrijd samen. Ook Sami Ouaissa legde de vinger op de zere plek. "Ik denk dat we voorin efficiënter moeten zijn en meer kansen moeten creëren. In de eindfase zijn we niet goed genoeg." Het feit dat Roda's topscorer Dylan Vente ook nog een penalty miste, was wel illustratief voor de wedstrijd van Roda tegen de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie. "Het is FC Den Bosch, die moet je van de mat spelen", zegt Ouaissa.
De kans op een plekje in de play-offs was vrijdagavond voor de aftrap al klein, maar toch geloofde de selectie nog in een wonder, vertelde Arjen van der Heide:

Play-offs

Roda JC heeft nu negen punten achterstand op een plek in de play-offs, met nog vier wedstrijden te gaan. Theoretisch kan het nog wel, maar praktisch gezien zijn de Kerkradenaren kansloos voor een plek in de play-offs. Waar de afgelopen weken nog wel de trainer en de spelers de moed erin hielden en nog hoopten op een wonder, maakte dat vrijdagavond plaats voor realisme. "Het zijn nog vier mooie wedstrijden en we moeten goed afsluiten met elkaar", zegt De Graaf. "Iedereen heeft ook wel een reden om goed af te sluiten en natuurlijk in de eerste plaats voor Roda JC."

NAC

Volgende week zaterdag gaat Roda JC op bezoek bij NAC in Breda. De wedstrijd begint om 18:45 uur en is live te volgen op L1 Radio.