Voetballer Danny Hoesen beëindigt per direct loopbaan

Danny Hoesen tekent een contract bij FC Emmen © FC Emmen
Danny Hoesen zet per direct een punt achter zijn spelersloopbaan. Een zware heupblessure heeft de aanvaller van FC Emmen doen besluiten om er per direct een punt achter te zetten.
De 32-jarige Hoesen tekende in februari nog een contract bij Emmen.

Blessure

Daar kwam hij door fysieke problemen niet verder dan vier wedstrijden in de Eredivisie. Nu de aanvaller uit Heerlen opnieuw in de lappenmand is beland, heeft hij besloten om te stoppen met profvoetbal. Zijn contract in Emmen is ontbonden.

Lichaam zegt 'stop'

"Na mijn tijd in Amerika wilde ik terugkeren in Nederland en nog jaren voetballen. Dat ik nu moet stoppen met voetbal komt voor mij persoonlijk dan ook heel hard aan. Mijn lichaam zegt 'stop', maar mijn hart wil door", zegt Hoesen op de clubsite van FC Emmen.

Loopbaan

Hoesen begon zijn loopbaan bij Fortuna Sittard, daarna maakte hij een transfer naar Ajax. Ook speelde hij voor FC Groningen waarna hij naar de VS vertrok om bij San José Earthquakes en Austin FC te gaan spelen. In 348 wedstrijden als profvoetballer kwam hij tot 86 doelpunten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!