VVV naar Telstar: 'Natuurlijk ben je toe aan overwinning'

Rick Kruys, de trainer van VVV-Venlo © Orange Pictures
Het BUKO Stadion in Velsen-Zuid moet vrijdagavond de plek worden waar VVV-Venlo, tegen Telstar, een einde maakt aan een serie van vier wedstrijden zonder overwinning.
De formatie van coach Rick Kruys won 13 maart voor het laatst en pakte daarna slechts twee punten in vier duels.

Vertrouwen

"Natuurlijk ben je weer toe aan een overwinning", erkent ook coach Kruys op de clubwebsite. "Maar ik moet zeggen dat er nog steeds veel vertrouwen is, zeker na de tweede helft tegen Eindhoven. We hebben na rust namelijk veel kansen gecreëerd echt uit voetbal en niet uit dode spelmomenten. Dat hoop ik vrijdag op bezoek bij Telstar ook weer terug te zien.”

Vijfde

Tegelijkertijd kan VVV bogen op een uitstekende uitgangspositie met het oog op de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Venlonaren staan op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en hebben zeven punten voorsprong op de eerste ploeg zonder play-off-ticket, nummer negen De Graafschap. Met nog slechts vijf duels te spelen lijkt VVV zich dus op te mogen maken voor de nacompetitie.

Vooraf getekend

"We staan er nog altijd goed voor en hadden vooraf natuurlijk getekend voor deze positie", aldus Kruys, die met VVV's plek op de ranglijst vrijwel alle verwachtingen overtreft. "Het is nu zaak dat we de play-offs veiligstellen in de komende wedstrijden. Als we hard blijven werken en de dingen blijven doen die we moeten doen, dan ben ik ervan overtuigd dat we die play-offs gaan halen."

De Boer

De coach ziet een sterkhouder terugkeren in de wedstrijdselectie: Kees de Boer. De sinds de jaarwisseling bijzonder trefzekere middenvelder was vorige week nog geschorst. Daar staat tegenover dat het geblesseerde trio Tristan Dekker, Carl Johansson en Thijme Verheijen vrijdag nog zal ontbreken.

Live

De wedstrijd Telstar - VVV-Venlo begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.