Coach Edwin de Graaf na dit seizoen weg bij Roda JC

Edwin de Graaf © Orange Pictures
Het aflopende contract van hoofdtrainer Edwin de Graaf bij Roda JC Kerkrade wordt niet verlengd. De club gaat op zoek naar een nieuwe coach voor het nieuwe seizoen.
De Graaf werd in de winter aangesteld als opvolger van de abrupt vertrokken Jurgen Streppel. Nog geen half jaar later wordt duidelijk dat Roda JC niet verder wil met de trainer.

Jammer

"Het is jammer dat ik niet meer tijd ga krijgen om verder te bouwen aan dit Roda JC", zegt De Graaf. "Ik had mij graag nog langer willen inzetten om de sportieve ambities van de club waar te maken. Ondanks het feit dat onze samenwerking gaat eindigen, kan iedereen erop rekenen dat wij ons volledig blijven inzetten om het maximale resultaat uit dit seizoen te halen."

Inzet

Waarom Roda niet verder gaat met De Graaf, wil de club niet uit de doeken doen. Bij de club wil vooralsnog niemand reageren op het besluit. Algemeen directeur Jordens Peters uit zich wel in een persbericht: "Het prijst de persoon Edwin de Graaf dat hij in een lastige situatie tussentijds is ingestapt. Hij heeft zich volledig ingezet om er een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat Edwin samen met zijn staf en spelers het maximale uit dit seizoen gaat halen."

Play-offs

Duidelijk is dat De Graaf werd gewaardeerd om de energie die hij in zijn werk legde. Sportief wist Roda echter de weg naar boven niet in te zetten: de play-offs om promotie naar de Eredivisie zijn alleen nog mathematisch bereikbaar voor de Koempelclub.

Manager voetbalzaken

Roda stelde vorige week een nieuwe manager voetbalzaken aan: Robbie Servais. Hij zal zich samen met onder meer algemeen directeur Jordens Peters gaan buigen over de invulling van de trainerspositie.