Servais: 'Creëren "wij-gevoel" grootste uitdaging bij Roda'

Roda's manager voetbalzaken Rob Servais. © L1
Roda JC Kerkrade verraste met de aanstelling van Rob Servais als manager voetbalzaken. De nieuwe technische beleidsbepaler is duidelijk over zijn uitgangspunt: hij wil zorgen voor cohesie binnen de hele club.
Formeel begint Servais pas in de zomer aan zijn nieuwe baan bij Roda, aangezien hij tot het eind van het seizoen vastligt bij KRC Genk. "Ik probeer iedere vrije minuut, naast mijn werk bij Genk, te besteden aan Roda. Het einde van dit seizoen is een belangrijke aanloopperiode naar volgend seizoen."

Uitstralen

Jordens Peters, de algemeen directeur van Roda, benadrukt dat Servais niet alleen staat in zijn opdracht. "We gaan in teamverband werken. We willen dat ook iets formeler doen dan voorheen, zodat we meer continuïteit hebben." Peters steekt ook de ambitie voor komend seizoen niet onder stoelen of banken. "Het is niet reëel dat we qua budget in de top vijf zitten, maar je probeert net wat beter te presteren dan dat er verwacht wordt. Ik vind dat je dat ook moet uitstralen."

Den Bosch-thuis

Roda JC speelt aanstaande vrijdag haar eerstvolgende wedstrijd. FC Den Bosch is dan de tegenstander in het Parkstad Limburg Stadion.