Danny Nelissen weg bij Studio Sport na ophef

Danny Nelissen © L1 (Graatje Weber)
Danny Nelissen vertrekt als wielercommentator bij de NOS. Het contract van de Sittardse oud-profrenner is niet verlengd nadat Nelissen in opspraak raakte vanwege grensoverschrijdend gedrag bij Studio Sport.
Dat meldt het AD. Nelissen deed zondag ook geen verslag van de Amstel Gold Race.

Klacht

De commentator zou ongewenste seksuele opmerkingen hebben gemaakt tegen toenmalig Studio Sport-collegajournalist Marijn de Vries. Zij schreef daar vorige maand een column over in NRC, waarin ze zich herinnerde dat Nelissen in de auto continue vrouwonvriendelijke taal uitsloeg. Ze zegt dat ze daarover een klacht indiende bij de eindredacteur, maar dat die daar niks mee deed.
In het AD wil Nelissen het nieuws niet verder toelichten. "Dat komt te zijner tijd", zegt hij. Wel voegt hij toe dat er 'heel veel' beweerd wordt zonder dat er sprake is van hoor en wederhoor.

Jean Nelissen Award

Tijdens de Jean Nelissen Award, de oom van Danny, werd kort gesproken over het vertrek van Nelissen bij de NOS. Zijn co-commentator Roxane Knetemann betreurt de gang van zaken. "Ik denk dat ik hier heel weinig goeds in kan zeggen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het op dit moment heel jammer vind dat ik niet met Danny samenwerk", aldus Knetemann bij L1. "Ik vind het een ontzettend gemis, maar ik bepaal dat verder niet. Ik heb nog goed contact met Danny, ik ben deze week nog bij hem langs geweest. Het was fijn om hem te zien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!