Maassen: 'Valter en Benoot kunnen een goede finale rijden"

Frans Maassen © L1
Ploegleider Frans Maassen heeft met Attila Valter en Tiesj Benoot twee renners die in de finale van de Amstel Gold Race een rol van betekenis kunnen gaan spelen.
Maassen hoeft zijn renners voor de Amstel Gold Race nauwelijks te motiveren. "Als je voor deze koers niet gemotiveerd bent, word je gewoon niet geselecteerd", laat de ploegleider van Team Jumbo-Visma aan de vooravond van de Limburgse klassieker weten.

Valter en Benoot zijn de kopmannen

Frans Maassen heeft de afgelopen week nog moeten puzzelen om de ploeg compleet te krijgen. Beoogd kopman Dylan van Baarle kwam vorige week zondag tijdens de kasseienklassieker Parijs-Roubaix hard ten val en kan daardoor niet starten in Maastricht. "Dat hoort bij wielrennen, valpartijen gebeuren helaas. Met Attila Valter en Tiesj Benoot hebben we twee mannen in onze ploeg die een goede finale kunnen rijden", vertelt de Limburgse ploegleider. De Belgische renner Benoot werd vorig jaar derde en weet dus hoe hij zijn krachten moet verdelen over de 33 Limburgse hellingen.

Zware wedstrijd

Voor Maassen is het duidelijk dat het zondag een zware wedstrijd gaat worden. "Vanaf de Loorberg tot de Keutenberg is het man tegen man rijden, dan kun je niet veel winst meer pakken op de beste mannen omdat het zo hard gaat. We zullen zien hoe de koers verloopt."

Eerder naar Limburg om parcourskennis op te doen

Atilla Valter is wat Frans Maassen betreft in hun ploeg de revelatie van dit seizoen. De ploeg heeft de Hongaarse kampioen twee dagen eerder naar Limburg laten komen om hem kennis te laten maken met de beklimmingen. "Ik mis parcourskennis, maar ik kan me optrekken aan een renner als Tiesj Benoot, die al veel ervaring heeft in dit soort wedstrijden. Het deelnemersveld is niet min en we zullen dus out-of-the-box moeten denken om hier voor de prijzen te kunnen meedoen. Gelukkig hebben we al vaker bewezen dat we dat kunnen", laat Valter via de ploeg weten.