Terugkijken: Wie zijn de kanshebbers in de Amstel Gold Race?

De sprint om de overwinning in 2022 tussen Benoît Cosnefroy en Michal Kwiatkowski. © George Deswijzen
Aan de vooravond van de Amstel Gold Race laten prominenten hun licht schijnen op de kanshebbers om zondag met de winst aan de haal te gaan.
Koersdirecteur Leo van Vliet, wielerjournalist Raymond Kerckhoffs en de uit Stein afkomstige deelneemster Quinty Schoens blikken bij L1 vooruit op de enige wielerklassieker die Nederland rijk is. Topfavoriete Annemiek van Vleuten en Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen verschijnen ook in de uitzending.

Titelverdedigers

Vorig jaar werd de Amstel Gold Race bij de mannen gewonnen door Michal Kwiatkowski. Bij de vrouwen kwam Marta Cavalli als eerste over de finishstreep in Vilt. Zij staan beide opnieuw aan de start. Bij de mannen zijn dit weekend ook veel ogen gericht op Tadej Pogacar en Tom Pidcock, bij de vrouwen gelden Annemiek van Vleuten en Demi Vollering als serieuze uitdagers.

Live

L1 besteedt het hele weekend aandacht aan de Amstel Gold Race. Zondag begint de uitzending op L1 TV om 08:45 uur met de ploegenpresentatie én de start bij de mannen en vrouwen op de Markt in Maastricht. Vanaf 13:00 uur volg je de koers live op L1 TV én L1 Radio. Om 18:00 uur is het tijd voor de nabeschouwing op L1 TV, gevolgd door de samenvatting om 18:30 uur.