Roda JC beloont zich niet na prima wedstrijd: 'Zuur'

Sami Ouaissa © Orange Pictures
Roda JC speelde een prima wedstrijd vrijdagavond bij Heracles Almelo, maar stond na afloop wel met lege handen.
"Zij zijn volwassener en zakelijker in het creëren en afmaken van kansen", zei trainer Edwin de Graaf over Heracles na afloop.

Zuur

De Roda-trainer vond het verschil tussen zijn ploeg en Heracles, dat waarschijnlijk gaat promoveren naar Eredivisie, niet groot. "Qua spelbeeld vond ik ons beter dan Heracles, maar tegen dit soort topploegen moet je in de laatste fase beter zijn. We konden niet doorpakken om tot echt grote kansen te komen." Verdediger Terrence Douglas vatte de wedstrijd samen in één woord: "Zuur. Op de manier hoe de goal valt (een eigen doelpunt red.) en zuur dat we de wedstrijd niet wisten open te breken door een doelpunt te scoren."
Ook Sami Ouaissa was niet ontevreden over het spel van Roda JC:

Play-offs

Ondanks het feit dat Roda JC verloor, wil De Graaf een plaats in de play-offs nog niet helemaal uit zijn hoofd zetten. "Zolang het nog kan, zullen we er alles aan doen. Het einde van de competitie nadert, dus het zal moeilijk worden." Ook Terrence Douglas gelooft er nog in. "Het is niet dat andere teams geen lastige wedstrijden meer hebben. Je weet het nooit in deze competitie. Ik heb gekkere dingen gezien."

FC Den Bosch

De achterstand van Roda JC op een plek in de play-offs is zeven punten met nog vijf wedstrijden te gaan. Mochten de Kerkradenaren nog iets willen, moet er komende vrijdag in ieder geval in eigen huis worden gewonnen van FC Den Bosch.