Geen Tour voor Limburgse ploeg Parkhotel Valkenburg

Parkhotel Valkenburg © Orange Pictures
Wielerploeg Parkhotel Valkenburg is door de organisatie van de Tour de France Femmes niet uitgenodigd voor de editie van 2023
Voor de ploeg van ploegleider Bart Faes is dit een enorme teleurstelling.

'Enorme tegenvaller, dit zagen we niet aankomen'

Ploegleider Bart Faes is door de organisatie van de Tour van te voren niet op de hoogte gebracht van het vervelende besluit: "Dit hadden we niet zien aankomen. Het is een enorme tegenvaller voor onze ploeg. Ik heb ook geen idee waarom we niet zijn uitgenodigd. We hadden aan de ASO, de organisatoren van de Tour, aangegeven dat we ook dit jaar weer graag wilden deelnemen. We zijn met het management in Parijs nog naar de officiële presentatie geweest. Toen leek niets er op dat we geen toestemming zouden krijgen om deze zomer van start te gaan."

Programma aanpassen

De wielrensters van Parkhotel Valkenburg zullen door het missen van de Tour ook hun programma moeten gaan aanpassen. "We hebben afgesproken om zaterdag even bij elkaar te gaan zitten en dan te gaan kijken hoe we het programma voor de komende tijd gaan indelen", zegt Faes. De Nederlandse ploegen SD Worx. LIV-Racing en Team DSM zullen in juli wel over de Franse wegen rijden. Zij hebben automatisch startrecht op grond van hun WorldTour-licentie.

Bolletjestrui

Vorig jaar waren de rensters van de Limburgse ploeg wel aanwezig tijdens de eerst editie van de Tour voor vrouwen. Verschillende rensters droegen toen enkele dagen de bolletjestrui. Bij Parkhotel Valkenburg rijden onder ander de Limburgse wielrensters Pien Limpens, Quinty Schoens en Scarlett Souren.

Team Coop-Hitec wel een uitnodiging

Bart Faes kan op dit moment alleen maar gissen naar de reden waarom zijn ploeg door de ASO is gepasseerd is. "Dat een aantal Franse ploegen een wild-card krijgen snap ik. Maar waarom ze hebben gekozen voor de Noorse ploeg Coop - Hitec is mij niet helemaal duidelijk." Waar de rensters van de Limburgse ploeg een teleurstelling te verwerken kregen was er bij Tjarco Cuppens blijdschap. De uit Hulsberg afkomstige Cuppens is ploegleider bij Team Coop - Hitec. "Ik ben ontzettend trots dat ons team een uitnodiging voor de Tour heeft gekregen", laat hij weten