Lions en Bevo winnen beiden in HandbalNL-League

Philipp Hempel, speler van Lions schiet op het doel van Volendam © PubliciteitsVisie
Zowel Lions als ook Bevo HC hebben hun competitieduel in de HandbalNL-League winnend afgesloten.
Lions won in de eigen sporthal met 36-33 van Volendam.

Spannende slotfase

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Bij rust stond er 15-14 op het scorebord. Halverwege de tweede helft wist de ploeg van trainer Christoph Jauernik een kloof van drie doelpunten op te bouwen. Met nog een paar minuten te spelen, trok Volendam de stand echter weer gelijk. In een spannende slotfase wist rechthoekspeler Rob Schmeits via een onderschepping op een belangrijk moment te scoren en uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken.

Koploper

Door deze overwinning neemt Lions de koppositie over van Aalsmeer. Lions is in de HandbalNL-League nog ongeslagen. De Noord-Hollanders speelden gelijk bij Hurry-Up. Donderdag 13 april staan Lions en Volendam weer tegenover elkaar. Ditmaal in de halve finale van het bekertoernooi. De wedstrijd wordt in Volendam gespeeld.

Bevo trekt wedstrijd naar zich toe

Bevo HC wist in Waalwijk met 29-33 te winnen van hekkensluiter Tachos. De wedstrijd werd uiteindelijk in de tweede helft beslist. Bij rust was de stand nog gelijk (14-14). In de tweede helft wist de ploeg van trainer Richard Curfs een marge van zo'n drie doelpunten op te bouwen. Ondanks een rommelige slotfase werd de overwinning veilig gesteld. Bij de ploeg uit Panningen ontbrak international Kaj Geenen vanwege een schouderblessure.
Donderdag speelt Bevo HC in de beker tegen Hurry Up. Inzet van dit duel in sporthal De Heuf is een finaleplaats in het bekertoernooi.