Kwakkelende Teunissen verkent kasseien Parijs-Roubaix

Mike Teunissen © Cyclingmedia Agency / Team Intermarché - Circus - Wanty
Wielrenner Mike Teunissen heeft donderdag samen met zijn ploegmakkers de kasseistroken van Parijs-Roubaix verkend. Toch is het nog allerminst zeker of hij zondag van start gaat.
De uit Ysselsteyn afkomstige wielrenner moest afgelopen zondag vanwege een luchtweginfectie nog verstek laten gaan in de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen.

Kwakkelen

Als de verkenning voorspoedig verloopt, hoopt Teunissen van start kunnen gaan één van zijn lievelingskoersen. De renner van Team Intermarché - Circus - Wanty tobt al een tijdje met zijn gezondheid. "Ik blijf kwakkelen en het voelt de afgelopen weken eerder minder dan beter worden. We hebben wat aanvullende onderzoeken gedaan om te kijken of daar nog iets uitkomt, maar verder probeer ik vooral te herstellen en te kijken of het richting Parijs-Roubaix weer beter wordt", liet Teunissen via zijn site weten. Ook zijn ploeg bevestigt niet of Teunissen definitief aan de start verschijnt.

Verkenning

De ploeg van Teunissen verkende de kasseistroken in Noord-Frankrijk met acht renners terwijl er maar zeven renners per ploeg aan de start zullen staan in Compiègne. De ploegleiding van het Belgische team zal met de samenstelling van de ploeg moeten improviseren. Biniam Girmay, Taco van der Hoorn en Aimé De Gendt kwamen afgelopen zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen hard ten val en zijn door de ploeg daardoor van de startlijst van Parijs-Roubaix gehaald. Waarschijnlijk zullen Hugo Page, Gerben Thijssen, Laurenz Rex en Baptiste Planckaert als ploegmakkers van Mike Teunissen van start gaan.

Winst in 2014

Teunissen won in 2014 als belofte reeds Parijs-Roubaix. Als renner van het toenmalige Rabobank beloftenteam liet hij toen leeftijdgenoten als Stefan Küng en Tiesj Benoot achter zich. Logischerwijs is daarna de Hel van het Noorden uitgegroeid tot één van zijn favoriete klassiekers. In 2019 behaalde hij toentertijd als renner van Team Jumbo-Visma zijn beste resultaat bij de professionals: zevende. Philippe Gilbert was in die editie onverslaanbaar.