Burak Yilmaz maakt seizoen af, maar toekomst onduidelijk

Burak Yilmaz maakt seizoen af bij Fortuna Sittard © Fortuna Media
"Ik realiseer me dat ik voor onrust heb gezorgd, maar de komende zeven wedstrijden ben ik gewoon beschikbaar voor de club," aldus Burak Yilmaz in een persverklaring woensdagavond.
Yilmaz tekende afgelopen zomer een vijfjarig contract in Sittard. Op de toekomst wil hij verder niet vooruit lopen. "Met het oog op komend seizoen is het misschien goed om andere spelers minuten te laten maken, zeker nu we er zo goed voor staan. Dat was eigenlijk de boodschap van mijn bericht op Instagram. Ik heb zelf nog geen keuze gemaakt voor het nieuwe seizoen. Ik wil de komende maanden gebruiken om na te denken over mijn toekomst, zodat ik straks een keuze maak waar ik volledig achter sta," zo vertelt Yilmaz.

Soapserie

En zo komt er voorlopig een einde van een soapserie die zondagavond begon met een Instagram-post van de Turkse spits, die door velen werd geïnterpreteerd als een vroegtijdig afscheid van Yilmaz bij de Sittardse eredivisionist. In het onderhoud, woensdagmiddag en -avond zorgde de aanvoerder voor duidelijkheid: "In een emotionele bui heb ik iets op social media geplaatst. Ook uit frustratie omdat niet alles zo gelopen is als gepland. Dat hoort uiteindelijk ook bij het voetbal."

Onrust

Woensdagmiddag verscheen Burak Yilmaz op het trainingsveld. Net als zijn andere ploeggenoten na twee dagen rust. Maar de onduidelijkheid rondom zijn bericht op sociale media, de radiostilte, de betalingsproblemen, de geruchten over onderlinge irritatie tussen hem en de trainer én berichtgeving in Turkije dat Yilmaz dit seizoen niet meer in het geel-groen zou spelen, zorgden voor onrust rondom de club. En dat terwijl het elftal zich afgelopen zondag zo goed als veilig speelde en waardoor Fortuna verzekerd lijkt van nóg een seizoen eredivisie.

Aanvoerder

Zondag speelt Fortuna de uitwedstrijd tegen Ajax. In de Johan Cruijff Arena zal Burak Yilmaz dan 'gewoon' als aanvoerder het veld opstappen.