Balletje gooien tegen digitale muur in Landgraaf

Opening MultiBall-wall in Landgraaf © L1(Renee van Bommel)
Iedereen heeft wel eens in z'n jeugd een balletje getrapt of gegooid tegen een muur. In Landgraaf kan dat nu ook tegen een digitale muur. Met de bedoeling dat meer mensen gaan sporten.
Oud-atlete en televisiepresentactrice Olga Commandeur opende in sporthal Strijthagen de nieuwe beweegwand. "Uitermate uitdagend", vindt de voormalig atlete en ochtengymnastiek-presentator van de innovatie.

MultiBall-wall

In de Landgraafse sporthal kun je je sinds kort helemaal uitleven op een digitale beweeg muur, de zogenoemde MultiBall-wall. De beweegwand is een interactieve muur met een groot touchscreen waar mensen met een bal kunnen spelen en trainingen volgen. Zo kunnen deelnemers hun reactievermogen, overzicht, precisie of snelheid trainen. De sportwand kan elke muur in een interactieve sporthal transformeren.

Sportakkoord

In het landelijke Sportakkoord staan ambities en maatregelen om sport voor iedere Nederlander toegankelijk en leuk te maken. De partners van het Sportakkoord Landgraaf hebben unaniem gekozen voor de beweegmuren, die op dit moment in twee sporthallen in Landgraaf zijn geplaatst. Een van de hoofdredenen is dat deze geschikt zijn voor alle leeftijden, sporten en doelen.