Harde woorden bij Roda JC na blamage: 'Totale off-day'

Teleurstelling bij Roda JC na de nederlaag bij Jong PSV © Orange Pictures
De spelers en trainer van Roda JC draaiden er niet omheen na afloop: de Kerkraadse ploeg beleefde een totale off-day bij Jong PSV.
Na een 5-1 nederlaag is de kans op deelname aan de play-offs een stuk kleiner geworden.

Ondermaats

Aanvoerder Nils Röseler, die zelf ook bepaald geen gelukkige wedstrijd speelde, noemde het een "slechte vertoning". De Duitser kon zo een rijtje aan dingen noemen die misgingen op De Herdgang. "Gebrek aan kwaliteit, duelkracht, tweede ballen, omschakelen. Jong PSV was in alle optiek beter." Trainer Edwin de Graaf wond er geen doekjes om: "Zwaar ondermaats en totaal onverwacht eigenlijk omdat ik juist het idee had dat we goed bezig waren en dat we door de systeemverandering stabieler waren en minder goals weggaven."
Ook Niek Vossebelt was zwaar teleurgesteld na de ruime nederlaag:

Wereld van verschil

De Graaf ziet een wereld van verschil tussen de spelers van Roda op de training en in wedstrijden. "Hoe komt het dat het verschil zo groot is als de lampen aangaan?", vraagt ook de trainer zich af. "Ik weet niet waar dat aan ligt. Ik heb het net gevraagd, maar de jongens hadden er ook geen antwoord op." De Roda-trainer greep na ruim een halfuur in en wisselde drie spelers. "Ik heb er drie gewisseld, maar ik had er tien kunnen wisselen. Zowel aanvallend als verdedigend was het te apathisch en niet als een team."

Verantwoordelijk

De Graaf was dan ook boos: "Ik was woest natuurlijk. Als je dit als Roda laat zien op een dag dat je kan aansluiten bij de play-offplekken en dan zak je met z'n allen door het ijs. Daar ben ik ook verantwoordelijk voor. Ik ben de trainer die de jongens het veld opstuurt."

Play-offs

Over play-offs wil De Graaf het nu even niet hebben. "Ik heb in de kleedkamer gezegd dat we bezig zijn met het behalen van de play-offs. Maar ik heb nu gezegd dat we vrijdag tegen ADO een acceptabele wedstrijd moeten spelen met elkaar waarin we ook uitstralen dat we ten koste van alles die wedstrijd proberen te winnen."

ADO

Mocht Roda JC nog enige ambities hebben om de play-offs te bereiken moet vrijdag worden gewonnen van ADO. "Met een andere instelling, mentaliteit en kwaliteit moeten we vrijdag op het veld staan", zegt Röseler over de wedstrijd die om 20:00 uur begint en live te volgen is op L1 Radio.