Burak Yilmaz veroorzaakt onrust met Insta-story: 'Bedankt'

Burak Yilmaz © Orange Pictures
Fortuna-spits Burak Yilmaz heeft een paar uur na de belangrijke thuisoverwinning op FC Groningen een opvallende story geplaatst op Instagram.
In een tekstbericht schrijft Yilmaz: "Beste Fortuna Sittard familie en geweldige fans. Het was een grote eer om voor jullie te spelen. Dank jullie wel voor alles. Ik hoop op betere en meer succesvolle jaren."

Vijf jaar

Wat Yilmaz precies met zijn bericht bedoelt is niet duidelijk. De Turk hint in ieder geval duidelijk op een verandering rondom zijn persoon. Afgelopen zomer tekende de spits een contract voor vijf jaar bij Fortuna. De eerste twee jaar als speler en daarna in een andere functie bij de Sittardse club. Dit seizoen was de aanvoerder tot nu toe betrokken bij 14 doelpunten. Negen keer scoorde hij zelf, vijf keer gaf hij een assist.

Verrast

"Wij zijn ook verrast", vertelde technisch manager Sjoerd Ars zondagavond bij NOS Langs de Lijn. "Hij was vrij opgelucht over de belangrijke zege van vandaag. Wellicht een verkeerde vertaling, zijn Engels is niet helemaal vloeiend. Of irritatie over de wisselwerking met het publiek. Wat er exact achter zit, weet ik niet. Maandag horen we wel hoe het precies zit."

Overwinning

Fortuna Sittard won zondagmiddag met 3-1 van FC Groningen zette daarmee een grote stap naar handhaving in de Eredivisie. De ploeg van Julio Velázquez heeft nu 32 punten in de Eredivisie en staat op een elfde plaats. Yilmaz speelde geen gelukkige wedstrijd. Hij werd in de slotfase uitgefloten door de fans en verdween direct na het laatste fluitsignaal in de catacomben, zonder het publiek te bedanken. Dat laatste gebeurt overigens regelmatig.

Toekomst

Uitgerekend op de dag dat Fortuna zich zo goed als veilig speelt en verzekerd lijkt van nog een seizoen Eredivisievoetbal trekt de aanvoerder én vedette van de ploeg alle aandacht naar zich toe. Met als voorlopige conclusie dat hij stille hints geeft over zijn toekomst. Maar waar die exact ligt, op of buiten het veld en in of buiten Sittard, blijft voorlopig onduidelijk.