Volle buit voor Fortuna Sittard tegen FC Groningen

Afbeelding ter illustratie © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van FC Groningen, de nummer voorlaatst in de Eredivisie.
Bij rust stond een matig spelend Sittards team door doelpunten van Inigo Cordoba met 2-0 voor. Een kwartier voor tijd kwam Groningen terug tot 2-1, maar in blessuretijd stelde Paul Gladon de zege veilig.

Goede start

De Sittardenaren kenden een bliksemstart. Er waren nog geen drie minuten gespeeld of Inigo Córdoba opende de score voor de geel-groenen. Hij knalde een voorzet van Tijjani Noslin, bedoeld voor Burak Yilmaz, in het Groningse doel. De Fortunezen gingen direct op jacht naar een tweede treffer, maar kwamen tien minuten later goed weg toen er enige paniek in de defensie ontstond. De bal kon echter uit het strafschopgebied worden gewerkt.

Gronings tegenoffensief

Daarna dicteerden de Groningers het spel en joegen op de gelijkmaker. Fortuna loerde op de counter. Halverwege de eerste helft was een voorzet van Noslin te hard voor Oguzhan Özyakup en de bal verdween over de achterlijn. FC Groningen had veel balbezit, zette druk op de Sittardse defensie, maar kreeg de bal niet tegen de touwen.

Córdoba scoort opnieuw

Een minuut voor het einde van de eerste helft verdubbelde Inigo Córdoba de Sittardse voorsprong. Een schot van Noslin werd door Verrips gekeerd, maar in de rebound schoot Córdoba de bal tegen de touwen en daarmee sloot Fortuna Sittard de eerste helft af met een 2-0 voorsprong.

Beter na rust

Fortuna speelde in de tweede helft aanmerkelijk beter dan voor rust en ging nadrukkelijk op zoek naar een derde treffer. Burak Yilmaz zette een bal voor op Inigo Córdoba, maar die slaagde er niet in de bal in het net te schieten.

Kansen

Na een uur spelen kreeg de voor Ragnar Oratmangoen ingevallen Florian Krüger een enorme kopkans, maar doelman Ivor Pandur had geen moeite om de Groningse doelpoging te keren. Halverwege de tweede helft neutraliseerde de Sittardse goalie met een geweldige redding een schot op doel. Een kwartier voor tijd bleek de doelman opnieuw van grote waarde voor de Sittardse ploeg door een schot van Jetro Willems over het doel te tikken. Kort daarna landde een schot van Thijmen Blokzijl tegen de paal en werd de bal in de rebound naast geschoten.

Groningen komt terug tot 2-1

Groningen bleef aanvallen. Een kwartier voor tijd had Ivor Pandur geen antwoord op een schot van Ricardo Pepi, die met zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen de achterstand tot ontzetting van het Sittardse publiek tot 2-1 verkleinde. Het kostte Fortuna Sittard in de resterende tijd moeite de voorsprong te verdedigen, maar de Sittardenaren hielden stand en wonnen door een doelpunt van invaller Paul Gladon in blessuretijd uiteindelijk met 3-1.

Elfde

Met deze driepunter stijgt Fortuna Sittard naar de elfde plaats in de eredivisie. De Sittardenaren hebben na 27 wedstrijden 32 punten.