Ruime zege handballers Lions, Bevo speelt gelijk

Een actie uit de wedstrijd tussen Lions en Hurry-Up © PubliciteitVisie
De handballers van Kembit-Lions hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen in de HandbalNL League. De ploeg uit Sittard-Geleen was in eigen hal te sterk voor Hurry-Up: 32-25.
Herpertz/Bevo uit Panningen speelde gelijk tegen Volendam. In de Eredivisie voor vrouwen gingen de play-offs van start. HandbaL Venlo won, terwijl Vlug & Lenig en BFC verloren.

Ruime voorsprong

Lions had weinig moeite met de ploeg uit Zwartemeer. Na een gelijk opgaande beginfase sloeg de ploeg van Christoph Jauernik een gaatje en bouwde het de voorsprong gestaag uit. Bij rust stond het al 18-10. Die voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Uiteindelijk werd het 32-25 in de Stadssporthal in Sittard. Bevo verspeelde in Sporthal De Heuf in Panningen een voorsprong tegen Volendam. De wedstrijd eindigde in 27-27.

Aalsmeer en Lions

In de stand hebben Aalsmeer en Lions afstand genomen van de overige ploegen. Aalsmeer heeft acht punten en Lions zeven punten. Lions heeft wel een duel minder gespeeld. Hurry-Up en Volendam staan gedeeld derde met vijf punten. Bevo heeft twee punten.

Ruime cijfers

Bij de vrouwen gingen de play-offs van start. In de kampioenspoule heeft HandbaL Venlo met zeer ruime cijfers gewonnen van Volendam: 36-19. Bij rust stond het al 21-9. Vlug & Lenig uit Geleen heeft nipt verloren op bezoek bij Velo: 30-31. In een andere poule zit BFC midden in een strijd tegen degradatie. De ploeg uit Beek verloor met 28-21 bij VZV.

Koppositie

In de kampioenspoule staat HandbaL Venlo, dat drie bonuspunten kreeg door de koppositie in de reguliere competitie, bovenaan in groep A met vijf punten. In dezelfde poule staat V&L puntloos onderaan. In de degradatiepoule staat BFC eveneens puntloos onderaan.