Kaden Groves wint Volta Limburg Classic na slijtageslag

Kaden Groves komt juichend over de streep © George Deswijzen
Australiër Kaden Groves heeft een uitputtende Volta Limburg Classic gewonnen. De renner van Alpecin-Deceuninck was de sterkste in een sprint à deux met Maxim van Gils.
Groves liet de hele koers al zien dat hij over ijzersterke benen beschikte en was duidelijk de snelste in de sprint in de Diepstraat in Eijsden. Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn completeerde het podium.

Verkeerde afslag

Met 35 beklimmingen in het parcours was er een zwaar parcours voor de mannen bij de Volta Limburg Classic. Onder meer de Bemelerberg, Gulperberg en Camerig moesten de renners meerdere keren bedwingen. De weersomstandigheden maakten de koers nog een stuk zwaarder. De rit werd kort na de start stilgelegd omdat een groep renners verkeerd reed. Nadat alle verschillen snel waren hersteld door de organisatie, ontstond een kopgroep van twaalf renners.
Het peloton tijdens de Volta Limburg Classic © George Deswijzen

Grote namen

Op zo'n 85 kilometer van de finish gooide Lotto Dstny de knuppel in het hoenderhok. Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn trok hard door op de beklimming van Bruisterbosch en wist met enkele andere renners de oversteek te maken. Op de Loorberg, kort na de samensmelting, werd opnieuw hard doorgetrokken. Daardoor ontstond een kopgroep van vier renners met grote namen: Pascal Eenkhoorn, Maxim van Gils, Kaden Groves en Rune Herregodts. Het kwartet reed een voorsprong van ongeveer een halve minuut bij elkaar.
Het peloton op een lint tijdens de Volta Limburg Classic © George Deswijzen

Moerslag

Dat kwartet werd later een trio toen Herregodts niet meer het tempo kon volgen van zijn medevluchters. Eenkhoorn, Van Gils en Groves bleven goed samenwerken, waardoor het verschil groter werd. Op 20 kilometer van de streep plaatste Groves een aanval op de beklimming van Moerslag. Van Gils kon aanhaken, maar Eenkhoorn moest het duo laten gaan. In de straten van Eijsden bleven Groves en Van Gils samen waardoor een sprint de beslissing bracht. Daarin moest Groves op kop beginnen, maar was hij duidelijk de sterkste. Van Gils werd tweede en Eenkhoorn finishte als derde.

Vrouwen

Bij de vrouwen pakte Mischa Bredewold de overwinning. De renster van de Limburgse formatie SD Worx won na een solo van ongeveer 15 kilometer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!