VVV'ers steken hand in eigen boezem: 'Hebben het weggegeven'

VVV-Venlo-verdediger Simon Janssen. © Orange Pictures
De 1-3 thuisnederlaag tegen NAC Breda heeft geen dramatische gevolgen voor VVV-Venlo, maar dat laat onverlet dat de teleurstelling over de eigen prestatie in de Koel vrijdagavond groot is.
Coach Rick Kruys en de spelers Simon Janssen en Kees de Boer waren het met elkaar eens: de nederlaag tegen NAC was terecht, en kwam vooral tot stand door fouten van VVV zelf.
Bekijk het interview met VVV-middenvelder Kees de Boer:

Op scherp

Kees de Boer kwam pal na rust nog wel tot scoren voor VVV, in de enige fase van de wedstrijd waarin de Venlonaren daadwerkelijk de baas op het veld waren. "De eerste helft was slecht, daarna wordt in de rust alles op scherp gezet", legt hij uit. "We gingen iets anders spelen en begonnen met die goal super aan de tweede helft, maar daarna wordt het minder. Door het weggeven van de goals wordt het lastig."

Moeilijk

Want de 1-2 en 1-3 die NAC scoorde, deden bij menig VVV-fan pijn aan de ogen. Ook coach Kruys wond er na afloop geen doekjes om. "Eerst wordt er slecht gedekt, daarna worden duels verloren op het middenveld. En de derde NAC-goal is ook een grote fout van ons", concludeerde de oefenmeester. "Dan weet je dat het moeilijk wordt."

'Die moet ik nemen'

Vooral de doorgaans zo betrouwbare Simon Janssen mocht zich die derde tegentreffer aanrekenen. "De 1-3 valt via mijn been, nadat ik eerst de bal verloren heb. Die moet ik nemen", zo zei de Venlonaar na afloop. "Dit gebeurt in het voetbal, het is niet leuk, maar je moet wel doorgaan." Zijn coach sprak woorden van gelijke strekking. "We moeten deze nederlaag als een man pakken, en vooral verdergaan waarmee we bezig waren."

Marge

Want VVV heeft nog steeds uitstekende papieren richting de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Het staat met 52 punten uit 31 wedstrijden vierde en heeft voorlopig een 'veilige' marge van negen punten als het gaat om play-off-deelname.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!