Broertjes Van Bommel: 'Allebei met geel op het scorebord'

Thomas (links) en Ruben (tweede van links) van Bommel. © Publiciteitvisie.nl
Het was vrijdagavond Van Bommel-avond bij MVV Maastricht. Voor het eerst in hun carrière stonden de broers Ruben en Thomas samen in de basisopstelling van de Sterrendragers.
Het legde MVV geen windeieren, want ten koste van concurrent FC Eindhoven werd een belangrijke 3-2 overwinning geboekt in de race om een ticket voor de play-offs.
Bekijk het interview met Ruben en Thomas van Bommel:

Gered

Er waren veel lachende gezichten vrijdagavond in de Geusselt, al zag het daar aanvankelijk niet naar uit. Na een snelle 0-1 achterstand had MVV na 17 minuten al 0-2 achter kunnen staan, ware het niet dat doelman Romain Matthys de penalty van Eindhoven-aanvaller Evan Rottier pareerde. "Romain heeft ons weer eens gered", aldus Ruben van Bommel. "Hij was heel belangrijk."

Allebei op het scorebord

En daarna draaiden de Maastrichtenaren het duel volledig om. Na 52 minuten stond het 3-1 voor MVV, mede door een treffer van Ruben van Bommel. Broer Thomas had ook graag willen scoren, maar dat lukte niet. Uiteindelijk belandde hij wel, net als Ruben, op het scoreformulier: de broers pakten binnen een minuut allebei een kaart. "We staan allebei met geel op het scorebord", aldus Thomas.

Volle bak

Door de driepunter komt MVV nu in punten op gelijke hoogte met nummer zes Eindhoven. Nummer zeven MVV staat met nog zeven duels te gaan op een play-offpositie, al is de marge richting de achtervolgers klein. "Het worden nog zeven finales", weet Ruben. "Wij moeten iedere wedstrijd volle bak spelen."