VVV-Venlo niet opgewassen tegen NAC: 1-3

Kees de Boer © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft in stadion De Koel met 1-3 verloren van NAC Breda. De Venlonaren sloten een matige eerste helft met een 0-1 achterstand af, maakten tien minuten na rust gelijk, maar moesten daarna nog twee treffers incasseren.
VVV-Venlo had MVV Maastricht en Roda JC een dienst kunnen bewijzen door NAC Breda te verslaan, maar slaagde daar in eigen huis niet in. De bezoekers zorgden na vijf minuten voor gevaar voor het doel van Ennio van der Gouw, maar Robin Lathouwers kopte de voorzet bij de tweede paal weg. VVV kreeg een paar minuten later een eerste kans, maar het schot van Nick Venema buiten de zestien ging naast.

NAC op voorsprong

Na een kwartier spelen kwam NAC Breda op voorsprong nadat Robert Klaasen de bal verspeelde aan Jort van der Sande. Hij bediende Aimé Omgba en de 20-jarige middenvelder knalde de bal in de kruising.
Gaande de eerste helft werden de Venlonaren sterker en zetten druk op de kist van doelman Roy Kortsmit. Nick Venema passeerde twee verdedigers van NAC, maar schoot huizenhoog over. Kort tevoren had Ennio van der Gouw een geplaatst schot van Aimé Omgba in de verre hoek gekeerd.

Venema onderuit

Simon Janssen verraste vervolgens zijn medespelers met een voorzet, maar er was niemand die de bal in het doel kon werken. Op slag van rust werd Nick Venema in kansrijke positie onderuit gehaald, maar scheidsrechter Van der Laan greep niet in. VVV sloot de eerste helft met een 0-1 achterstand af.

Vreugde van korte duur

Ook na rust zorgde NAC voor het eerste gevaar, maar het schot van Jort van der Sande ging naast. Enkele minuten later kon de Venlose aanhang dan toch juichen voor de gelijkmaker toen Nick Venema Kees de Boer op maat bediende en de middenvelder de bal in het Bredase doel kon tikken. De vreugde was maar van korte duur, want tien minuten later knalde Elias Mar Omarsson de bal tegen de Venlose touwen nadat Boyd Lucassen een steekpass van Jort van der Sande kreeg en de rechtsback de bal laag voorzette op de IJslandse aanvaller.

NAC loopt verder uit

VVV was daarna dichtbij de gelijkmaker, maar Martijn Berden schoot een scherpe voorzet van Simon Janssen over de goal van Roy Kortsmit. Kort daarna kwamen de mannen van coach Peter Hyballa op 1-3. Na simpel balverlies van VVV bediende Omarsson Casper Staring, die de bal naar Omgba doorschoof en middenvelder Matthew Garbett de aanval met een doelpunt afrondde.
VVV had daarna weinig meer in te brengen tegen NAC. Sven Braken probeerde met kopballen nog verandering in de stand te brengen, maar aan de nederlaag viel niet meer te ontkomen.

Voorlopig vierde

De Venlonaren blijven met 52 punten voorlopig vierde in de Keuken Kampioen Divisie.